Bezig met laden...

Logboek

Gezocht: Directeur-Generaal Luchtvaart - FOD Mobiliteit & Vervoer

Gezocht: Directeur-Generaal Luchtvaart - FOD Mobiliteit & Vervoer

De selectiedienst van de Belgische overheid, Selor, is op zoek naar een Directeur-Generaal Luchtvaart, Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer. 

Je zou kunnen zeggen eindelijk... Want de Belgische CAA heeft reeds vele jaren geen vaste directeur-generaal meer. Eind 2014 verdween Directeur-Generaal Frank Durinckx van het toneel en wordt dienstdoend plaatsvervangend Directeur-Generaal, Nathalie Dejace, benoemd tot dienstdoend Directeur-Generaal. Maar Natalie Dejace werd niet benoemd tot Directeur-Generaal en vertrok op 1 september 2017 naar EASA in Keulen om daar binnen het Directoraat Flight Standards de cel ATM / ANS & Aerodomes te leiden.  

Op 1 januari 2018 gaat Frank Durinckx officieel met pensioen als Adviseur-Generaal van de FOB Mobiliteit & Vervoer. Ook nadien werd de functie van Directeur-Generaal niet vast ingevuld. Durinckx raakte in opspraak in 2014 rond de EASTI, het European Aviation Training Instiitute. Je kunt hier een interpellatie lezen in de Belgische Kamercommissie Verkeer van woensdag 19 maart 2014. Vier jaar later eind 2018 komt de zaak EASTI uitgebreid in de pers en wordt besloten om een audit uit te voeren. Deze audit kent begin 2019 zijn uitkomst.

Op 1 februari 2018 is Patrick Vanheyste, Directeur-Generaal ad interim ter plaatsvervanging van de vorige Directeur-Generaal ad interim, Eugeen Van Craeyvelt. Na vijf jaar van dienstdoende en interim directeur-generaals is het meer dan tijd is dat de Belgische CAA een volwaardige benoemde Directeur-Generaal krijgt.

De selectiedienst SELOR gaat nu aan de slag en heeft een uitgebreide job description gemaakt van deze functie. Ga maar een kijkje nemen en misschien is dit wel een functie voor een lezer van Helispot! Let wel je moet wel een Master diploma kunnen voorleggen en je kandidatuur ten laatste op 25 november 2019 binnensturen. Veel succes!!

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *