Bezig met laden...

Logboek

FLASH: eerste publieke vlucht van een eVTOL in de US : Volocopter vliegt op EAA AirVenture in Oshkosh

FLASH: eerste publieke vlucht van een eVTOL in de US : Volocopter vliegt op EAA AirVenture in Oshkosh

Oshkosh is naar jaarlijkse gewoonte een van de hoogmissen voor de luchtvaart. Maar dit jaar zonder de Europeanen want Biden heeft in navolging van Trump nog steeds geen Europeanen toegelaten op zijn grondgebied.

Toch konden een aantal Europeanen om 'zwaarwichtige businessredenen' de oversteek maken naar de States. Zo kon Volokopter, de pionier van de luchttaxi's zijn toestel demonstreren op de Experimental Aircraft Association’s (EAA) AirVenture 2021 in Oshkosh, Wisconsin USA.  

De demo met de Volocopter 2X was de allereerste publieke vlucht van een volledige elektrische VTOL luchttaxi in de USA. Deze succesvolle vlucht is een belangrijke mijlpaal in het plan van Volocopter om de mogelijkheden van luchttaxis bekend te maken overal ter wereld en is kritisch voor het succes op middellange termijn van de AAM (advanced air mobility) en de UAM (urban air mobility) oplossingen.

De bemande Volocopter 2X steeg op om 2:45 PM CST voor een 4 minuten durende vlucht op 164 ft hoogte en vloog met een topsnelheid van 18 mph over de Wittman regionale luchthaven als onderdeel van EAA’s AirVenture.

De aanwezigen konden niet alleen de vlucht van de Volocopter 2X bekijken maar ook een zitje nemen in het model van de VoloCity, de eVTOL die Volocopter door EASA en FAA zal laten certificeren

Volocopter en EEA AirVenture schatten dat zowat 60.000 bezoekers de stand van Volocopter hebben bezocht.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *