Bezig met laden...

Logboek

Volocopter krijgt extra kapitaal voor zijn luchttaxi projecten

Volocopter krijgt extra kapitaal voor zijn luchttaxi projecten

De Duitse pionier in eVTOL - luchttaxi's, Volocopter, heeft in een nieuwe kapitaalronde €50 miljoen opgehaald. Deze nieuwe fondsen zullen worden aangewend om het nieuwe Volocity (zie foto) naar de markt te brengen in de komende drie jaar.

Het Chinese Zhejiang Geely Holding Groep Co., Ltd, nam de leiding in deze kapitaalronde en werd hierin gevolgd door een aantal nieuwe investeerders uit Europa, Amerika en Asie. De stichters van Volocopter, Stephan Wolf en Alexander Zosel, blijven samen de grootste aandeelhouders. Met deze nieuwe kapitaalsinjectie bedraagt de totale investering in Volocopter €85 miljoen.

Met de vorige kapitaalrondes, in het totaal €35 miljoen, heeft Volocopter reeds drie generaties van de Volocopter gebouwd, waarvan 2 licenties bezitten voor bemande en onbemande vluchten. Volocopter is niet alleen 'de' pionier op het vak van eVTOL-luchttaxi's, het zet ook zijn projecten om in effectief vliegende toestellen in reele luchtvaartomgevingen. Dit was nog recent te zien bij de succesvolle testen op de Helsinki International Airport
 
De lead-investor van deze kapitaalronde, de Geely Holding, is een Chinese private automobiel groep. Deze groep is eigenaar van Volvo Car groep, Lotus en Geely Cars.  Geely wordt zo een minderheidsaandeelhouder naast de bestaande strategische aandeelhouder Daimler groep. Geely is ook de grootste aandeelhouder van de Daimler groep.

Geely Holding en Volocopter zullen een joint-venture oprichten om de Urban Air Mobility naar de Chinese markt te brengen. Li Shufu, Geely Holding oprichter en Voorzitter van de Raad van Bestuur, ziet in deze samenwerking met Volocopter de transformatie van zijn bedrijf van een autofabrikant naar een technologisch mobiliteitsbedrijf. Geely heeft ook een samenwerking met de Daimler groep. 

Volocopter voorziet een volgende kapitaalronde tegen het einde van dit jaar. Deze fondsen zullen dan bestemd worden voor de certificatie van de VoloCity door de EASA (European Aviation Safety Authority).

In Augustus 2019 presenteerde Volocopter het ontwerp van de VoloCity, de nieuwste generatie van de Volocopter. Dit toestel is specifiek ontworpen om volledig te voldoen in de nieuwe eisen van de EASA op gebied van eVTOL's

Onze conclusie: Volocopter heeft de wind in de zeilen en is 'de' eVTOL die met professionele kapitaalsondersteuning haar VoloCity op de commerciele markt zal kunnen brengen. Volocopter was de pionier maar is intussen uitgegroeid tot een bedrijf die het project 'Urban Air Mobility' tot realiteit brengt. Dat Geely groep en Daimler dit project financieel en technologisch ondersteunen maakt Volocopter extra bekend in deze nieuwe luchtvaart. 

Foto copyright: Volocopter

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *