Bezig met laden...

Logboek

Kort: Leonardo AW139 - Klu tekent Heli-One - Sikorsky ontslagronde

Kort: Leonardo AW139 - Klu tekent Heli-One - Sikorsky ontslagronde

Leonardo verkoopt zes AW169 helikopters aan Mitsui Bussan Aerospace in Japan

Mitsui Bussan Aerospace (MBA), de distributeur voor de Leonardo AW139, AW169 en AW189 helikoptermodellen in Japan, heeft orders ondertekend met Leonardo voor een totaal van zes AW139's met bestemming Japan. Deze orders bevestigen het continue succes van de AW139 in Japan met bijna 70 eenheden in gebruik.
 
De AW139-vloot in het land groeit snel met nieuwe leveringen na eerdere en geplande bestellingen voor eindgebruikers in het land, waaronder twee helikopters voor de Japanse kustwacht (bestaande uit 21 AW139's besteld door deze operator) en twee voor de Japanse nationale politie dit jaar. Bovendien zullen drie AW139's in 2024 worden overgedragen aan respectievelijk Brand- en Rampenbestrijding in de prefectuur Ishikawa, het ministerie van Land, Infrastructuur en Transport van Hokuriku en de Brand- en Rampenbestrijding in de prefectuur Saitama.
 
De AW139 is zeer succesvol gebleken in Japan: vandaag de dag hebben AW139 helikopters die reeds in dienst zijn in Japan hebben meer dan 110.000 vlieguren geregistreerd. 

 

Heli-One en Koninklijke Luchtmacht bereiken overeenstemming over verlenging onderhoudscontract met 7 jaar

Heli-One, leverancier van onderhouds-, reparatie- en revisiediensten voor helikopters (MRO), heeft een verlenging van de overeenkomst met de Koninklijke Luchtmacht (KLu) getekend voor het onderhoud van de AS532 Cougar-helikoptervloot van DHC. De KLu profiteert van deze contractverlenging met ononderbroken onderhoudsondersteuning van ervaren teams om de downtime te optimaliseren.

Heli-One startte het oorspronkelijke contract met de KLu in 2018 voor de AS332 Cougars. Heli-One zal de KLu ondersteunen met inspecties, onderhoud en modificaties tot het einde van de huidige verwachte levensduur van de Cougar tot 2030.

 

Sikorsky schrapt banen

Na de aankondiging van moedermaatschappij Lockheed-Martin dat het 800 gaat schrappen in de industrietak 'Rotary & Mission Systems' waarvan Sikorsky een belangrijk onderdeel is, is nu in het dagblad New Haven Biz bekend gemaakt dat Sikorsky reeds begonnen is met het schrappen van banen bij werknemers in loondienst die niet onder vakbonds-overeenkomsten vallen. 

Het is onduidelijk hoeveel banen Sikorsky wil schrappen. In het totaal heeft de helikopterfabrikant 13.000 medewerkers waarvan 8.000 in zijn hoofdkwartier in het Amerikaanse Connecticut.   

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *