Bezig met laden...

Logboek

Volocopter demo in Parijs - eerste publieke UAM vlucht in Frankrijk

Volocopter demo in Parijs - eerste publieke UAM vlucht in Frankrijk

Op 21 juni heeft Volocopter, pionier van UAM (urban air mobility - luchttaxi's), voor een unicum gezorgd in het Franse en Parijse luchtruim.

Vanop het vliegveld van Le Bourget in Parijs heeft Volocopter een vlucht met de Volocopter 2X uitgevoerd. Deze vlucht duurde drie minuten en was de eerste ooit van een elektrisch aangedreven luchttaxi boven Frankrijk. Met deze demovlucht wilde Volocopter de vooruitgang laten zien die ze maakt in de introductie van eVTOL's in het bestaande Parijse luchtverkeer.

De genodigden zagen hoe de Volocopter 2X aan een snelheid van 30km/u en op een hoogte van 30 meter een afstand aflegde boven de Parijse luchthaven. Deze vlucht is de start van een samenwerkingsplan van de Franse luchtvaartautoriteit DGAC (Direction générale de l'aviation civile) en Volocopter om elektrische luchttaxi's veilig te introduceren in de Franse Île-de-France regio.

Naast de demo van de Volocopter 2X toonde Volocopter ook een model van haar laatste model: de VoloCity. Volocopter is met de VoloCity het traject voor certificatie begonnen. 

Volocopter is vastberaden dat het zijn luchttaxi's zal kunnen inzetten in Parijs op tijd van de Olympische Spelen van 2024. Het gaat hiervoor een alliantie aangaan met de Parijse regio, de Groep ADP, en de RATP Groep. Volocopter gaat hiervoor een bureel openen in Parijs en lokale mensen rekruteren om er zeker van te zijn dat de introductie van de luchttaxi's ook lokaal een succes wordt. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *