Bezig met laden...

Logboek

Volocopter vliegt met luchttaxi op World Expo Japan 2025

Volocopter vliegt met luchttaxi op World Expo Japan 2025

Volocopter, de Europese pionier van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), heeft aangekondigd dat Sumitomo Corporation, een van de grootste handelsbedrijven ter wereld, heeft geïnvesteerd in de Series E-financieringsronde van het bedrijf. Ze zullen ook een strategische partner worden voor de ingebruikname van de VoloCity op de Japanse markt vanaf 2025.

Bovendien heeft het Japan Civil Aviation Bureau (JCAB) de aanvraag van Volocopter voor gelijktijdige typecertificering (TC) van de VoloCity-luchtaxi in Japan samen met de EASA-typecertificering, geaccepteerd. Om deze mijlpalen kracht bij te zetten zal Volocopter van 8 tot 12 maart 2023 voor het eerst een full-scale VoloCity model presenteren op het Grand Front Osaka, om het regionale publiek bewust te maken van en de acceptatie van elektrische luchttaxi's te vergroten.  

Volocopter zet zich in om met zijn VoloCity-luchttaxi te vliegen op de EXPO Osaka Kansai 2025. Volocopter ligt op schema om in 2024 certificering voor de VoloCity van EASA te behalen. Vanaf nu streeft het bedrijf naar gelijktijdige validatie met drie niet-Europese burgerluchtvaartautoriteiten: JCAB in Japan, Federal Aviation Administration (FAA) in de Verenigde Staten en de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS) in Singapore.
 
De toewijding van het bedrijf aan Japan dateert uit 2018, toen het land een van de eersten werd die aankondigde dat het zich inzet om UAM tot leven te brengen. Dit omvat een duidelijke routekaart met de stappen die het moet nemen om het publiek voor te lichten, regelgeving in te voeren en commerciële diensten te lanceren. Als koploper voor een in Japan gevestigde UAM-lancering heeft Volocopter zowel de ervaring als de expertise om samen te werken met lokale autoriteiten om een UAM-ecosysteem te creëren dat een veilige en duurzame omgeving voor UAM creëert.
 
Om de lokale banden van Volocopter vanuit een zakelijk perspectief verder te versterken, werd Sumitomo Corporation de nieuwste Japanse investeerder en strategische partner in het bedrijf via de Series E-financieringsronde. Deze stap diversifieert de wereldwijde partnerschappen van Volocopter om een UAM-ecosysteem op te zetten.

Patrick Ky, uitvoerend directeur van EASA, zei: "De gezamenlijke typecertificering is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Japan en Europa op het gebied van nieuwe luchtvaarttechnologieën. EASA is er trots op samen te werken met het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en de ontwikkeling van de UAM-industrie in Japan te ondersteunen en zijn ervaring met JCAB te delen met zijn SC-VTOL-voorschriften in het certificeringsproces van VoloCity."  

Het Japanse bureau voor burgerluchtvaart zal met het EASA samenwerken aan deze gelijktijdige typecertificering in overeenstemming met gevestigde ontwerp- en fabricageprocedures voor vliegtuigen, terwijl het tegelijkertijd de ontwikkeling van een gemeenschappelijke reeks vereisten ondersteunt.

Volocopter wil haar VoloCity ook als luchttaxi laten vliegen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, of dit zal lukken zal grotendeels van het EASA-certificeringsproces afhangen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *