Bezig met laden...

Logboek

Airbus krijgt reuzebestelling van 44 H225 Super Puma's voor Duitse Politie

Airbus krijgt reuzebestelling van 44 H225 Super Puma's voor Duitse Politie

Wat we op 27 mei schreven is nu bevestigd, het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tot 44 H225-helikopters besteld voor haar federale politie. Dit recordorder voor de H225 omvat 38 vaste orders met opties voor nog eens zes helikopters. De leveringen starten naar verwachting in 2029.

“Ik wil Duitsland bedanken voor zijn hernieuwd vertrouwen in onze helikopters en in het bijzonder in onze H225-familie. We zijn er trots op dat onze H225 zal bijdragen aan de veiligheid van Duitsland en zijn burgers in nood zal helpen”, aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. “De Bundespolizei kan zich verheugen op een moderne helikopter dankzij de voortdurende verbeteringen die we de afgelopen jaren aan onze H225 hebben aangebracht. Het zal de komende decennia een van de meest geavanceerde helikopters op de markt blijven.”

De Airbus H225 zal de H155- en AS332-helikopters vervangen die al meer dan twintig jaar in dienst zijn bij de Duitse federale politie. De bestelling van de H225 zorgt voor een naadloze overgang voor piloten en onderhoudspersoneel. Het contract omvat ook opleidingsmiddelen en pakketten met reserveonderdelen.

Het nieuwe en krachtige missie- en communicatiesysteem garandeert een verbeterd situationeel bewustzijn en een soepele gegevensoverdracht tussen politiekorpsen. Hij heeft ook een verbeterde hoofdversnellingsbak en een uitgebreid technisch- en gebruiksmonitoringsysteem, wat de veiligheid vergroot en kosten helpt besparen.

Met een maximaal startgewicht van 11.160 kg biedt de H225 een groter bereik van ruim 832 kilometer (1.107 km met externe brandstoftanks) en een ongeëvenaard extern laadvermogen van 4.750 kg, essentieel voor missies als rampenbestrijding en brandbestrijding. De ambitie van Airbus Helicopters is dat de helikopter in 2030 met 100 procent duurzame brandstof (SAF) kan vliegen. 

De Duitse Bundespolizei exploiteert 94 Airbus-helikopters, variërend van de éénmotorige H120 die wordt gebruikt voor de opleiding van piloten, tot meer dan 40 tweemotorige H135-helikopters voor verschillende missies, waaronder medische hulpdiensten in opdracht van het Federale Bureau voor Civiele Bescherming en Rampenbijstand (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrofenhilfe) en de Super Puma-familie, waarvan de H225 de nieuwste variant is. 

Foto's © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *