Bezig met laden...

Logboek

Bell wil de nieuwe 505 JetRanger X tegen eind van het jaar certificeren

Bell wil de nieuwe 505 JetRanger X tegen eind van het jaar certificeren

Goed nieuws uit het kamp van Bell Helicopter! De helikopterbouwer bevestigd dat ze tegen eind van dit jaar de nieuwe 505 Jet Ranger X lichte turbinehelikopter gecertificeerd zal hebben en dat ze zelfs een eerste JetRanger X zal uitleveren.

Dat wil zeggen dat Bell heel dicht tegen de goedkeuring staat door de Transport Canada, de Civil Aviation Authority van Canada. De helikopterbouwer uit Mirabel, Canada, zou zoiets niet bevestigen mocht ze geen "bijna" zekerheid hebben van de certificatie. Boze tongen in de concurrentie blijven erbij dat dit al bij al een makkelijke certificatie zou moeten zijn omdat veel componenten dateren uit de vorige JetRanger serie en men eigenlijk moet spreken van een "oude" JetRanger in een nieuwe jasje.

Voor zover we konden vernemen zijn bijna alle vliegtesten achter de rug en werkt Bell nu aan de verschillende uitvoeringen van de nieuwe JetRanger.

De bevestiging van de tijdslijn is het sein voor de verkoopafdeling van Bell om de 380 LOI's (Letter Of Intend - Intentieverklaringen tot aankoop) om te zetten in vaste orders. Wat de productiecapaciteit zal zijn in de fabriek in Mirabel is voorlopig niet bekend. Eerder dit jaar verplaatste Bell de productie van de JetRanger X van de nieuwe fabriek in Lafayette, USA naar Mirabel in Canada om te vermijden dat het er nog meer ontslagen zouden vallen in de Canadese fabriek.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *