Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Huey UH-1D - 300ste Cabri - MD500 krijgt nieuwe cockpit

Kort nieuws:  Huey UH-1D - 300ste Cabri - MD500 krijgt nieuwe cockpit

Huey UH-1D bijna klaar voor zijn Belgische maidenvlucht

We kregen een mooie foto van de OO-DON, de knappe oldtimer Bell Huey UH-1D uit 1969, die sinds april 2022 in het Belgisch luchtvaartregister is ingeschreven. Het toestel wordt momenteel bij Aircraft Solutions op EHBK klaargemaakt voor zijn maidenvlucht en voortgaande op het resultaat van de eerste grondrun op 14 juli 2022 is de helikopter er zeker klaar voor.   

Foto © Marc Remmel - met dank om deze knappe foto met de Helispot lezers te delen 

 

Guimbal levert zijn 300e Cabri G2 uit

Zonder de gebruikelijk persberichten en in alle bescheidenheid heeft Hélicoptères Guimbal heeft zojuist zijn 300e Cabri G2 afgeleverd. Het product werd ontwikkeld door Bruno Guimbal, een oud-medewerker van Airbus Helicopters, en heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het een ideale trainingshelikopter is voor zowel civiele als militaire piloten.

Wist je dat de luchtmachten van Polen, Kenia, Nigeria, Malawi, Senegal en ook Nederland hun piloten deels opleiden in een Guimbal Cabri G2? 

Ondertussen is deze bewezen lichte helikopter ook de basis geworden voor de Airbus VSR700, een UAS (Unmanned Aerial System) ontwikkeld voor de Franse Marine waarvan ondertussen het 2e prototype bijna klaar is voor verdere tests.

Foto © Hélicoptères Guimbal

 

MD500E krijgt glazen cockpit 

MD Helicopters, Inc. (MDHI) heeft aangekondigd dat het bedrijf de certificering van de FAA (Federal Aviation Administration) heeft ontvangen voor de nieuwe "slimline" geavanceerde glazen cockpit die het MD500E-platform moderniseert en een groter gezichtsveld creëert voor de piloot. 

Het nieuwe ontwerp is voorzien van de Garmin G500H TXi dual touch-screen met twee schermen die dienen als Primary Flight Display (PFD) en Multi-Function Display (MFD).

Deze uitvoering is nu standaard in alle nieuwe MD500E-helikopters en biedt 10 cm extra zicht aan beide zijden van het instrumentenpaneel in vergelijking met de traditionele configuratie. Helicopter Synthetic Vision Technology (HSVTTM) en Helicopter Terrain Awareness and Warning System (HTAWS) mogelijkheden zijn ook beschikbaar via de Garmin G500H TXi.

De twee Howell Instruments-displays dienen als het 'Engine Indicating and Crew Alerting System' (EICAS), terwijl de Garmin GTNTM 650H navigatie- en communicatiefuncties biedt, en ook een bewegende kaart bevat voor navigatie en naderingsprocedures.

Foto © MD Helicopters Inc

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *