Bezig met laden...

Logboek

EBST krijgt na nieuw luchthavengebouw nu ook nieuwe vliegtuigloodsen

EBST krijgt na nieuw luchthavengebouw nu ook nieuwe vliegtuigloodsen

Wie een paar jaar niet op Brustem (EBST), de oude militaire luchthaven van Sint-Truiden, is geweest zal nu wel even schrikken. 

In het voorbije jaar ging een gans nieuw luchthavengebouw open. Het kreeg de naam Droneport en is een accommodatie die de ontwikkeling, de testen en het gebruik van drones wil stimuleren. Daarnaast is het luchthavengebouw ook voorzien van een moderne en volledig uitgeruste verkeerstoren die alle trafiek op EBST in goede banen leidt. En voor een drankje of een copieus eetmaal kun je terecht in het klasserestaurant Droneport Cuisine.

Maar naast de drones is er ook duidelijk werk gemaakt van een knappe accommodatie voor de piloten en hun vliegtuigen of helikopters. 

Afgelopen dinsdag werden de nieuwe luchtvaartloodsen in gebruik genomen. Zonder meer zijn dit de modernste vliegtuigloodsen die men kan vinden op de lokale vliegvelden in de Benelux. In de onderstaande video kun je al even rondwandelen in de loods toen men er net de eerste vliegtuigen en helikopters in rolde.

Het contrast tussen de oude, doodversleten militaire loodsen en deze nieuwe, volledig uitgeruste loodsen kon niet groter zijn.

EBST staat terug op de kaart en is nu het best uitgerust privaat vliegveld van de Benelux. Het loont de moeite om eens te gaan kijken of beter nog even langs te vliegen. EBST is altijd al een helikopter-vriendelijk vliegveld en dat is nu ook niet veranderd. Maar als je wil tanken moet je wel even vooraf navragen want toen wij er wilden tanken was de betaalterminal van het pompstation nog niet klaar. 

Proficiat ! Wij wensen het "nieuwe" Brustem (EBST) heel veel succes en we gaan er zelf ongetwijfeld nog eens op bezoek "vliegen". Misschien best niet vandaag, want voor de bijgelovigen, het is vrijdag de 13e!

Kijk wel even naar de openingsuren:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: Mark Vanlook

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *