Bezig met laden...

Logboek

Ook Zuid-Korea gaat zijn Chinook vloot upgraden

Ook Zuid-Korea gaat zijn Chinook vloot upgraden

De Zuid-Koreaanse Defensie heeft het plan goedgekeurd om 18 nieuwe Boeing CH-47F helikopters aan te kopen. De totale waarde van deze aankoop bedraagt $ 1,1 miljard. Volgens het plan moeten de nieuwe helikopters ten laatste in 2028 in dienst komen.

Korea heeft met 50 Chinooks na de US en de UK de derde grootste Chinook-vloot ter wereld in dienst. Na de levering van de Chinook CH-47F helikopters zullen een aantal CH-47D helikopters uit dienst worden genomen.    

Na het order voor de Duitse strijdkrachten voor 60 Chinook CH-47F Block II helikopters begin juni is dit weer een belangrijk order voor Boeing Helicopters. 

Over de Chinook CH-47F

De CH-47F is een gevestigd, technisch ervaren, in de praktijk jarenlang getest toestel, waarvan meer dan 500 vliegtuigen in dienst zijn bij zowel het Amerikaanse leger als bij een aantal Europese legers.

Nederland heeft reeds 16 Chinook CH-47F MYCAAS II in dienst, 4 toestellen meten nog geleverd worden, wat de totale Nederlandse vloot op 20 Chinook CH-47F helikopters zal brengen.  

Foto © Yannick dK 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *