Bezig met laden...

Logboek

EHang kondigt partnerschap aan en investering van Qingdao West Coast

EHang kondigt partnerschap aan en investering van Qingdao West Coast

Het Chinese EHang (Nasdaq: EH) een van ontwikkelaars van autonome luchtvaartdrones ("AAV"), kondigde zijn strategische samenwerking aan met Qingdao West Coast New Area, een van China's nationale nieuwe gebieden in de provincie Shandong. Dit partnerschap gaat gepaard met een bindende aandeleninvestering door Qingdao in Ehang ter waarde van US$ 10 miljoen en een potentiële aanvullende investering van US$ 10 miljoen in de toekomst.

Door dit strategische partnerschap is EHang van plan om zijn AAV-activiteiten en de stedelijke luchtmobiliteit-industrie en -markt in het Chinese Qingdao te ontwikkelen met als doel om van Qingdao (een agglomeratie met 6,2 miljoen inwoners) een UAM-oplossingen en demonstratiegebied van wereldklasse te maken. Daarnaast is EHang van plan er zijn regionaal hoofdkantoor voor Noordoost-Azië te vestigen, evenals een nationaal brandbestrijdingscentrum in de nieuwe wijk Qingdao West Coast. Qingdao West Coast New Area zal het toepassen van EHang-oplossingen bij de lokale overheden vergemakkelijken.

Als onderdeel van dit partnerschap zal de investeringstak van Qingdao West Coast New Area in eerste instantie in totaal US$ 10 miljoen in het bedrijf investeren via een onderhandse plaatsing van nieuw uitgegeven gewone aandelen van klasse A van het bedrijf. EHang is van plan de opbrengst te gebruiken als werkkapitaal en voor algemene bedrijfsdoeleinden. Deze onderhandse plaatsing zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond.

“EHang is een wereldleider in de eVTOL-sector, van hardware tot software. De AAV-producten en vlootactiviteiten zijn volledig in overeenstemming met de ontwikkelingsvereisten van Qingdao voor slimme, milieuvriendelijke en zeer efficiënte UAM-oplossingen. We geloven dat het een 'win-win'-samenwerking zal zijn met onze gezamenlijke inspanningen om high-end industrieën en luchtvaartsectoren in Qingdao vooruit te helpen en een gunstig industrieel UAM-ecosysteem te creëren,' zei Guong Shi, adjunct-directeur van het administratief comité van Qingdao West Kust Nieuw Gebied.

Zoals we eerder schreven had EHang slechts cash voor een zestal maanden in het nieuwe jaar en was een nieuwe investeringsronde noodzakelijk. De overeenkomst met Qingdao geeft de onderneming een boost en veroorzaakte ook een tijdelijke koersopstoot van het EHang aandeel op de Nasdaq. Het aandeel sloot op 23 december op US$ 6,51. Ter herinnering op 12 februari 2021 bereikte het aandeel een recordhoogte van US$ 124,09. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *