Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Vliegveld Midden-Zeeland gesloten voor helikopters vanaf 22/11 tot 31/12

FLASH: Vliegveld Midden-Zeeland gesloten voor helikopters vanaf 22/11 tot 31/12

Deze ochtend verscheen er een NOTAM voor het vliegveld EHMZ (Midden Zeeland) die helikopters slechts toelaat na speciale toelating. Uitzondering voor HEMS, SAR en politiehelikopters, deze blijven toegestaan.

Hierover gevraagd bevestigde vliegvelddirecteur Enno Belderok dat de grens van 800 helivluchten voor 2021 is bereikt en EHMZ dus per direct alle normaal helikopterverkeer moet verbieden. Ook de heli's voor de windparken Borssele mogen dus niet meer vliegen vanaf Midden-Zeeland.

In het huidige luchthavenbesluit is het aantal helikopters die per jaar op EHMZ mogen landen en opstijgen beperkt tot 800. Maar de Provincie Zeeland heeft intussen reeds een nieuw luchthavenbesluit goedgekeurd. In dit besluit wordt het aantal toegelaten helikopterbewegingen op 4.000 gebracht. Maar het nieuwe besluit is echter nog niet van kracht dus moet het vliegveld vanaf nu helikopters weren. Medische helikopters, kustwachthelikopters en politiehelikopters mogen mogen wel verder gebruik maken van het vliegveld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *