Bezig met laden...

Logboek

Innovatieve eVTOL's gebruiken Duitse RED A03 piston motor

Innovatieve eVTOL's gebruiken Duitse RED A03 piston motor

In een snel voortschrijdend technologisch landschap beloven eVTOL's (elektrische verticale take-off & landing - drone) 'snel' de transporttechnologie van de toekomst te worden. 

Maar de belangrijkste struikelblokken voor de elektrische VTOL's zijn gewicht, bereik en laadvermogen. Grote batterijen zijn nodig voor een lange vlucht, maar met deze batterijen komt er een aanzienlijke gewichtsstraf. Ondanks alles blijft de 30 minuten de maximale vliegtijd voor een puur elektrische VTOL van vandaag. 

RED, Raikhlin Engine Developments GmbH is verheugd aan te kondigen dat het de voorkeursoptie is geworden van verschillende ondernemende eVTOL-bedrijven die op zoek zijn naar haalbare manieren om hun eVTOL's langer van stroom te voorzien. De RED A03-motor is de oplossing voor de eVTOL-sector. Innovatieve fabrikanten willen profiteren van het fenomenale vermogen van de motor, het lage brandstofverbruik en de veiligheidsvoorzieningen.

Het gebruik van deze zeer efficiënte pistonmotor, die Jet-A fuel gebruikt, is de oplossing om de batterijgrootte te beperken, de nuttige lading te verhogen, de actieradius van de eVTOL uit te breiden en de batterij-oplaadtijd tussen de vluchten te vermijden.  

Omdat de RED A03 zeer zuinig is, kunnen operators aanzienlijk minder brandstof meenemen en toch vertrouwen op de RED A03 voor een gelijk vermogen bij het opladen van batterijen als onderdeel van een seriële hybride configuratie. 

In de parallelle hybride configuratie wordt ook een propeller-aandrijflijn aangesloten op de RED A03. Het kan worden gebruikt als aanvulling op elektrische voortstuwing tijdens veeleisende situaties, zoals opstijgen, klimmen en zweven.

De RED A03 is al goedgekeurd door de FAA (United States Federal Aviation Agency) in 2016, EASA (European Aviation Safety Agency)  in 2014 en het Russian Federal Agency for Air Transport (FATA) in 2021 en heeft een typegoedkeuring van de New Zealand Civil Aviation Authority.

 

Onze conclusie:

Deze pistonmotor met laag verbruik kan in een hybride aandrijfoplossing voor een eVTOL een interessante oplossing bieden om grotere afstanden te kunnen afleggen dan de huidige batterijoplossingen. 

RED is wel zuinig met informatie over het verbruik en de efficiëntie; het beperkt zich tot te zeggen dat de RED A03 500 tot 600pk kan leveren, tot FL500 kan vliegen en dan 50% minder Jet A1 fuel verbruikt dan een turbinemotor met hetzelfde vermogen. RED vertelt ons ook niet welke eVTOL fabrikanten voor zijn V12-motor hebben gekozen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *