Bezig met laden...

Logboek

Bell werkt verder aan de prototypes van de Bell 525

Bell werkt verder aan de prototypes van de Bell 525

Bell Helicopter is gestart met de finale assemblage van 4 productie proefmodellen van de Bell 525 Relentless in een poging om het programma toch op tijd op te leveren en dit ondanks het fatale ongeval met het eerste prototype afgelopen 6 Juli.

Toch blijven alle vliegtesten met de nieuwe Bell medium helikopter tot nader order verboden totdat er duidelijk komt over de oorzaak van de crash die het leven koste aan twee testpiloten. Het toestel brak toen gedurende het uitvoeren van de hoge snelheidstesten. 

Bell werkt dus wel verder aan het toestel en doet nu allerlei grondtesten van specifieke componenten, systemen en avionics alsmede de GE Aviation CT7 turbines die in de Bell 525 zullen worden gebruikt.

Twee extra prototypes zouden ook begin 2017 kunnen worden ingezet voor de testen. Bell wacht nu op het rapport van de US National Transportation Safety Board om de testen verder te zetten.

De opgelopen vertraging van de eerste 'echte fly by wire' helikopter zal de certificatie ergens naar 2018 verdringen. Dus geen St-Niklaasgeschenk voor Bell Helicopters!!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *