Bezig met laden...

Logboek

AKV krijgt FAA goedkeuring voor Robinson Starter beveiliging

AKV krijgt FAA goedkeuring voor Robinson Starter beveiliging

Het Amerikaanse AKV Inc. heeft van de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, goedkeuring gekregen voor haar RHSI (Robinson Helicopter Starter Interrrupt) systeem.  

Robinson piloten en eigenaars van R22 en R44 helikopters weten dat het starten met een open gashendel (de trottle) kan leiden tot beschadiging van de motor omdat die met volle gas en zonder belasting snel een te hoog toerental kan bereiken die een dure inspectie van de motor nodig maakt. Daarnaast moet ook de koelventilator van de motor opnieuw worden uitgebalanceerd.

Met het RHSI systeem worden overspeeds vermeden omdat je simpelweg niet meer kunt starten met een open gashendel. Bij de R66 wordt hierdoor een hotstart vermeden en bewaakt het systeem ook de brandstofuitschakeling.

Het systeem werd door AKV reeds in februari 2020 voorgesteld maar is net nu door de FAA goedgekeurd en AKV verwacht de EASA goedkeuring in de komende maanden. 

Vooral beginnende piloten en vliegscholen hebben regelmatig te maken met deze problematiek en zullen dit systeem zeker toejuichen. Men kan zich afvragen waarom Robinson een dergelijk simpel systeem niet standaard installeert.  

De eerste Robinson R44 RHSI kits worden reeds uitgeleverd en worden verkocht aan $3.500 door AKV zelf.

Zoals je hieronder kunt zien is het systeem zeer eenvoudig te gebruiken.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *