Bezig met laden...

Logboek

VAE willen hun contract voor 12 Airbus Caracals verbreken

VAE willen hun contract voor 12 Airbus Caracals verbreken

Volgens Franse media willen de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) het contract voor de aankoop van 12 Airbus Caracal helikopters annuleren. Maandenlange onderhandelingen tussen beide partijen zouden tot geen aanpassing van de originele verkoopovereenkomst hebben geleid waarna de VAE een paar weken geleden heeft medegedeeld de overeenkomst te willen annuleren.

Het order dateert van december 2021 naar aanleiding van het bezoek van president Macron aan de Verenigde Arabische Republieken. Met diens invloed en aanwezigheid kon Airbus Helicopters een contract ondertekenen voor de verkoop van 12 Airbus Caracal H225M helikopters. Inclusief een aantal reserveonderdelen en opleiding is het order geschat op €720 miljoen.  

Waarom de VAE het contract eerst willen heronderhandelen en nadien willen verbreken is niet geweten. Airbus Helicopters wil (logischerwijze) geen commentaar geven op een contract in uitvoering en deze discussie niet in de pers voeren.

Voor Airbus Helicopters was deze order een sterke bevestiging dat de H225M Caracal helemaal niet afgeschreven was (na de crash van een H225 in het Noorse Bergen) en dat militairen vertrouwen hadden in het toestel. 

Dit dossier wordt ongetwijfeld vervolgd!

Foto © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *