Bezig met laden...

Logboek

Bristow piloot vliegt voor het eerst met de Leonardo AW609 Tilirotor

Bristow piloot vliegt voor het eerst met de Leonardo AW609 Tilirotor

Bristow, de nieuwe wereldleider in verticale liftoplossingen en lanceringspartner voor de Leonardo AW609 civiele tiltrotor werkten op 11 mei samen aan een demonstratievlucht van het nieuwe toestel in het Amerikaanse Philadelphia.

Bryan Willows, Bristow Program Manager AAM (Advanced Air Mobility), die eerder als piloot met de MV-22 Osprey tiltrotor voor het US Marine Corps vloog, bestuurde de nieuwe helikopter.

Gedurende de zestig minuten durende vlucht ervoer Willows zelf de unieke kenmerken van 's werelds eerste tiltrotor die een civiele certificering nastreeft. "De eerste keer vliegen met de AW609 was een opwindende ervaring en een belangrijke mijlpaal." aldus Willows. "De AW609 is een belangrijke helikopter omdat Bristow helpt bij de evolutie van de civiele verticale vluchttechnologie."

Deze inaugurele vlucht markeert een belangrijke mijlpaal voor Leonardo en Bristow Group terwijl ze samenwerken om de AW609 operationeel te maken. De AW609 is ontworpen om verschillende missies uit te voeren, waaronder VIP/passagiersvervoer, offshore/utility, medische hulpdiensten (EMS) en zoek- en reddingsacties (SAR). Het eerste Bristow-vliegtuig bevindt zich in de laatste productiefase op de nieuwe AW609-eindassemblagelijn in Philadelphia.

Samen werken Leonardo & Bristow aan het definiëren van missiecapaciteiten, het beoordelen van concepten van operaties, regelgeving, onderhoud, configuratie-optimalisatie en mogelijke gebieden voor verbetering of wijzigingen. Door industriële en technische capaciteiten te combineren met operationele en marktervaring en analyse, maximaliseert deze samenwerking het potentieel van de AW609.

Tot op heden heeft het AW609-programma meer dan 1.700 vlieguren geregistreerd in de VS en Italië. Gebruikers zullen uitgebreide ondersteunings- en trainingspakketten krijgen, voornamelijk in Leonardo's nieuwe Training Academy in Philadelphia. Het werd geopend in 2021 en is de thuisbasis van 's werelds eerste Leonardo AW609 full-flight simulator.

Leonardo hoopt de AW609, de allereerste civiele tiltrotor ter wereld, voor eind 2022 gecertificeerd te hebben.  

Specificaties van de Leonardo AW609

 • MTOW: 8 ton klasse
 • Nuttige lading: 2.720 kg
 • Turbines: 2 x Pratt & Whitney Canada PT6C-67A - OEI (One Engine Inoperative)
 • 30 minuten 'dry-run' rotor gearbox
 • Maximale kruissnelheid: 510 km/u
 • Maximale radius: 1.852 km (met extra tanks)
 • Maximale vlieghoogte: 7.620 m (25.000 ft) - pressurized cabin
 • Avionics: Rockwell Collins Pro Line Fusion
 • Capaciteit: 2 piloten en maximaal 9 passagiers
 • Besturing: fly-by-wire
 • Kan vliegen bij ijsvorming
 • Vermoedelijke prijs: $ 25 miljoen
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *