Bezig met laden...

Logboek

Schiebel en Thales gaan de Camcopter wereldwijd commercialiseren

Schiebel en Thales gaan de Camcopter wereldwijd commercialiseren

Het Franse Thales en Schiebel, bouwer van de CamCopter S-100 en S-300 Rotary Wing Uncrewed Air System (RWUAS), hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om voort te bouwen op hun gezamenlijke succes in Groot-Brittannië met een wereldwijde marketingaanpak. 

Dit partnerschap markeert een belangrijke stap in de richting van het verder vergroten van de capaciteiten en marktaanwezigheid van beide bedrijven in de snelgroeiende RWUAS-industrie.

Door de expertise van Thales op het gebied van geavanceerde technologische oplossingen, sensoren en systeemintegratie te combineren met de uitgebreide ervaring van Schiebel in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hoogwaardige RWUAS, richt deze samenwerking zich op het ontsluiten van nieuwe grenzen over de hele wereld in onbemande luchtoperaties. 

De CAMCOPTER® S-100- en S-300-systemen vertegenwoordigen het toppunt van onbemande luchtverkennings- en bewakingssystemen, en belichamen de modernste technologieën en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Nu Thales en Schiebel samenwerken, kunnen klanten een naadloze integratie van deze uitzonderlijke systemen verwachten, waardoor verbeterde mogelijkheden voor defensie, veiligheid en civiele toepassingen mogelijk worden.

Thales en Schiebel hebben dit jaar een contract gekregen van het Britse Ministerie van Defensie voor de levering van een baanbrekend Uncrewed Air System met rotoraandrijving, dat een vooruitgeschoven en beschermend 'oog in de lucht'-vermogen biedt voor oorlogsschepen van de Royal Navy tijdens operaties.

Naschrift:

Zowel Schiebel als Thales beogen met deze samenwerking zonder meer ook de Franse marine. De Franse marine test momenteel de mogelijkheden van de Airbus VSR700 onbemande helikopter maar is niet overtuigd van deze oplossing. De samenwerking tussen Schiebel en Thales zou de Camcopter voldoende 'Franse' inbreng geven zodat de Franse Marine toch voor deze Oostenrijkse oplossing zou kunnen kiezen. Thales is voor 35% in handen van de Franse staat en voor 30% in handen van Dassault Aviation.   

Foto's © Schiebel & Thales

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *