Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters levert Braziliaanse H160 uit met de Beluga

Airbus Helicopters levert Braziliaanse H160 uit met de Beluga

Airbus Helicopters heeft vorige week de eerste Latijns-Amerikaanse H160 helikopters uitgeleverd.

De levering gebeurde vanuit de Franse Airbus Helicopters fabriek in Marignane en de nagelnieuwe H160 werd met de Airbus Beluga, het grootste cargovliegtuig van Airbus, naar Brazilië gevlogen. In onderstaande video zie je de landing en de ontscheping van de H160 helikopter.

Aangezien het de eerste reis was van de Beluga naar het de internationale luchthaven van Viracopos, Sao Paulo, kreeg de Beluga ook een verwelkoming door de lokale brandweer. Trots mocht de grote Airbus Beluga zich een baan taxiën door het watergordijn.

De eerste Airbus H160 zal door Helibras, de Braziliaanse vestiging van Airbus Helicopters, worden klaargestoomd voor levering aan een - nog even - onbekende helikopteroperator die de helikopter zal inzetten voor particuliere en zakelijke luchtvaartactiviteiten. De Braziliaanse operator kwam in april 2018 naar een vliegdemonstratie van de H160 kijken en was na de landing zo overtuigd van het passagierscomfort in de H160 dat hij de helikopter aankocht.

De Braziliaanse Civil Aviation Agency certificeerde de H160 in september 2021. Intussen heeft Airbus reeds drie H160 helikopters verkocht voor Braziliaanse klanten waarvan een in de ACH160 versie. 

Airbus Helicopters leverde zijn allereerste H160 helikopter uit aan de Japanse operator ANH (All Nippon Helicopter) in december 2021.   

De H160 is ontworpen als een multi-role helikopter die in staat is om een breed scala aan missies uit te voeren, zoals offshore transport, medische hulpdiensten, particuliere en zakelijke luchtvaart en openbare diensten. Het toestel integreert de nieuwste technologische innovaties van Airbus. De helikopter biedt passagiers superieur comfort dankzij de geluiddempende Blue Edge-bladen en uitstekend zicht naar buiten waar zowel passagiers als piloten van profiteren.

Foto's & video © Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *