Bezig met laden...

Logboek

Uber krijgt ook concurrentie met helikopters in de USA

Uber krijgt ook concurrentie met helikopters in de USA

Uber blijft erbij dat zijn businessmodel de wereld zal veroveren in een ongeziene snelheid (en in sommige landen is dit ook het geval) toch zijn er naast de enorme opstartverliezen ook andere uitdagingen die Uber tegemoet zal moeten zien.

Het "on demand model" van Uber heeft ook helikopteroperators en de startup Chopper aan het denken gezet. Met zijn website Flychopper.com heeft een reservatie dienst voor helikopters opgestart die klanten en helikopteroperators aan elkaar verbindt. Het is niet uniek ware het niet dat het vervoersmiddel achter je aanvraag een helikopter is. Het is natuurlijk wel wat duurder maar de tijd en stress - zeker in spitsuren- winst is enorm.

Chopper wil nu zijn succesvol businessmodel uit Florida in de rest van de USA uitrollen en wie weet ook naar Europa. 

Het prototype in Florida was een samenwerkingsverband met 12 operatoren die samen 31 helikopters kon inzetten. Zoals Uber was het Chopper er om doen om het aanbod aan vrije helikoptertijd te verbinden aan de marktvraag voor snel transport in en rond grote steden.

Ook hier werd aanbod en vraag via de website van Chopper (men werkt intussen aan de App) samengebracht en is Chooper de facilitator en IT-platformuitbater. De prijs is vooraf bepaald en in functie van het aantal inzittenden voor die bepaalde trip. Voor een extra prijs kan de helikopter op U wachten en U terugvliegen naar de startplaats.

Chopper is zeer selectief wanneer zij met operatoren samenwerkt; de operatoren moeten een FAA charter licentie hebben en aan de nodige kwaliteitseisen voldoen. Van zijn kant informeert Chopper zijn operatoren 2 uur voor het vertrek van de taxivlucht, dit laat de operator toe om de vlucht goed voor te bereiden. De CEO van Chopper bezoek iedere operator zelf om ervan overtuigd te zijn dat het partnership een voldoende grond op slagen heeft.

Chopper heeft zich ook gespecialiseerd in helikoptertransport bij grote events en geeft toe dat dit in het huidig businessmodel de meest rendabele tak is. Het is actief sedert 2016 in Florida en vliegt met Robinson R44 en R66, Bell 206 JetRanger, 206 LongRanger en 407, en Airbus H125. Vanaf nu wil ze actief worden in Texas, Colorado en California. In deze drukkere staten ziet Chopper veel mogelijkheden en sluit niets in dat eens het ganse idee naar Europa zou kunnen komen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *