Bezig met laden...

Logboek

Cyprus bestelt zes H145M's voor haar Nationale Garde en verkoopt Russische Mi-35's

Cyprus bestelt zes H145M's voor haar Nationale Garde en verkoopt Russische Mi-35's

In de marge van de ILA, de grote Duitse tweejaarlijkse luchtvaartbeurs in Berlijn, heeft de regering van Cyprus heeft een contract getekend met Airbus Helicopters voor de aankoop van zes Airbus H145M helikopters met een optie voor nog eens zes.

Deze vijfbladige helikopters zijn bestemd door de Cypriotische Nationale Garde. De totale kost van de helikopters, inclusief wapens en raketten zal €140 miljoen bedragen.  

Cyprus gaat zijn 11 Russische Mi-35 Hinde aanvalshelikopters, die eind 2021 uit dienst werden genomen, verkopen aan Servië. Dit land koopt regelmatig militaire uitrusting uit Rusland en is heeft een militaire samenwerking met Rusland.

Deze aankoop voorziet de Nationale Garde van een kosteneffectieve en krachtige helikoptervloot die voldoet aan de operationele eisen die zijn gesteld door de Generale Staf en die veel van de toekomstige uitdagingen voor de lichte aanvalshelikopter aanpakt.

De H145M is in staat om in zeer veeleisende omgevingen te opereren en zal de dag- en nachtcapaciteiten van de Nationale Garde verbeteren door snelle respons, vuurkracht en precisie te leveren, effectieve gevechtsondersteuning te bieden en kritieke informatie te verzamelen”, aldus Andreas P. Louka, permanent secretaris van de Ministerie van Defensie van de Republiek Cyprus. 

De H145M is een multifunctionele lichte militaire helikopter. De nieuwste versie van de H145M, afgeleid van de civiele H145 heeft een nieuwe, innovatieve vijfbladige rotor en een nieuwe lagerloze hoofdrotor die de onderhoudswerkzaamheden aan het toestel vereenvoudigd. Het Amerikaanse leger exploiteert een vloot van meer dan 460 helikopters van de H145-familie onder de naam UH-72 Lakota.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *