Bezig met laden...

Logboek

Air Corporate (IT) bestelt 43 Airbus-helikopters op EBACE 2023

Air Corporate (IT) bestelt 43 Airbus-helikopters op EBACE 2023

De toonaangevende Italiaanse zakenluchtvaartoperator Air Corporate heeft gisteren op de slotdag van EBACE 2023 beurs in Genève een recordorder geplaatst voor niet minder dan 43 Airbus helikopters.

Het order omvat 40 éénmotorige helikopters van de types H125 en H130 plus drie ACH160's van Airbus Corporate Helicopters uitgevoerd in de Line-configuratie met het Lounge-pakket. Air Corporate heeft al twee ACH160's in bestelling.

Het contract is de grootste commerciële helikopterorder dat Airbus ooit in Italië heeft geboekt en Airbus zal de helikopters de komende jaren leveren voor een reeks particuliere en zakelijke passagiersdiensten en nutsbedrijven.

De raad van bestuur van Air Corporate zei in een verklaring: "We ervaren een groeiende vraag naar de innovatieve ACH160 op de Italiaanse markt. De ACH160 is een mooie, veilige en comfortabele helikopter en de Line-configuratie met Lounge-pakketconfiguratie garandeert elegantie en tegelijkertijd uitstekende prestaties".

"Ook de H125 blijft de referentiehelikopter voor luchtwerk missies in Italië vanwege zijn ongeëvenaarde prestaties. De Airbus H130 geniet ook in ons land een groot succes voor toeristische vluchten en personenvervoer".

Thomas Hein, Head of Europe Region bij Airbus Helicopters, zei: "Ik wil Air Corporate bedanken voor het voortdurende vertrouwen in onze producten. Deze order is het resultaat van de jaren die we hebben geïnvesteerd in het opbouwen en onderhouden van een sterke zakelijke relatie met Air Corporate. Ik ben trots op het succes van Air Corporate bij het verder uitbreiden van haar vloot en de particuliere zakelijke luchtvaartsector in Italië".

Deze nieuwe aankondiging breidt een vervolg aan bestellingen voor 28 helikopters die Air Corporate uit Verona in de afgelopen jaren deed in het kader van haar voortdurende vlootuitbreiding. Alleen al in de afgelopen twee jaar heeft Air Corporate 17 Airbus-helikopters in ontvangst genomen, waaronder de eerste van twee tweemotorige Airbus H135's.

Airbus-helikopters vliegen al 50 jaar in Italië en het bedrijf is, na het Italiaanse Leonardo een belangrijke speler op de Italiaanse helikoptermarkt met 90 klanten en een vloot van meer dan 240 helikopters in dienst.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *