Bezig met laden...

Logboek

Boeing zit verlegen om cash, het pauseert de NeXt ontwikkeling

Boeing zit verlegen om cash, het pauseert de NeXt ontwikkeling

We hadden het er reeds over in een vorig artikel dat de corona crisis ook zijn sporen zou nalaten in de wereld van de eVTOL start-ups. Toch hadden we niet verwacht dat ook de bestaande luchtvaartgiganten zich ook zouden beraden over hun investeringen in de toekomstige luchtvaart. 

Toch werd de informatie bevestigd dat Boeing beslist heeft om haar 'Boeing NeXt' afdeling, waarin Boeing haar innovatieve nieuwe luchtvaart heeft ondergebracht, 'tijdelijk' stop te zetten. En en ander zou kaderen in een kostenreductie actie die gestart werd naar aanleiding van de zware verliezen geleden door de Boeing 737 Max crisis. De ganse corona crisis daarbovenop zou de beslissing hebben versneld.

Boeing NeXt heeft twee VTOL-projecten in haar eigen portfolio. De PAV, een passagiers-VTOL,  die ontworpen is door Aurora Flight Sciences, een onderneming die Boeing kocht in 2017, en de CAV, een cargo-VTOL, voor logistieke toepassingen. Daarnaast heeft Boeing ook een financiële en technische participatie in Wisk (met Kitty Hawk) die de tweezitter Cora eVTOL bouwt.

Boeing gaat zich nu beraden over de toekomst van de NeXt-afdeling en wil eind dit jaar een beslissing nemen. Het feit dat Boeing woordvoeder, Alison Sheridan, deze informatie publiek maakt is een duidelijke hint naar mogelijke industriële of financiële geïnteresseerden. Het lijkt er ons op dat Boeing reeds beslist heeft deze afdeling te verkopen.

Foto copyright: Boeing

Video: eerste vlucht van de PAV

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *