Bezig met laden...

Logboek

Airbus werkt aan stedelijke luchtmobiliteit in Duitsland met haar Air Mobility Initiative

Airbus werkt aan stedelijke luchtmobiliteit in Duitsland met haar Air Mobility Initiative

Om bij te dragen aan de ontwikkeling van geavanceerde luchtmobiliteit, bundelen toonaangevende bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen en gemeenten hun krachten onder leiding van Airbus om het 'Air Mobility Initiative' (AMI) te vormen. De leden van het Air Mobility Initiative zijn onder meer Airbus, de stad Ingolstadt, Deutsche Bahn, Deutsche Flugsicherung, Diehl Aerospace, Droniq, de luchthaven van München, het Rode Kruis en Deutsche Telekom.

Dit initiatief, ondersteund door de deelstaat Beieren en de Bondsrepubliek Duitsland, zal een reeks onderzoeksprojecten opzetten om stedelijke luchtmobiliteit binnen en tussen steden te testen en te realiseren. De gezamenlijke projecten zijn gecentreerd rond drie hoofdgebieden: eVTOL's (elektrische toestellen die verticaal opstijgen en landen,  UTM (onbemande verkeersbeheerdiensten), luchthaven- en stadsintegratie, inclusief vertiports.

"In veel delen van de wereld zullen eVTOL's in de nabije toekomst geheel nieuwe mobiliteitsdiensten aanbieden", zegt Markus May, Head of Operations voor stedelijke luchtmobiliteit bij Airbus. "Airbus en zijn AMI-partners zijn zich ervan bewust dat de introductie van een dergelijk systeem de samenwerking vereist van veel spelers met verschillende competenties. Ons doel is om een transport / taxi dienst op te bouwen die de samenleving ten goede komt en dit is wat we hier in Beieren willen opzetten."

  • Airbus leidt de projecten rond de eVTOL samen met Diehl Aerospace, de Universiteit van Stuttgart en andere partners.
  • De UTM-activiteiten hebben betrekking op de veilige en efficiënte vlucht van toestellen op hun routes in en buiten steden. Dit gebied wordt ontwikkeld samen met Droniq, Airbus, Funke Avionics, SkyFive, BrigkAir, DFS, Telekom, universiteiten uit München en Hamburg en andere partners.
  • Via de vertiport-activiteiten zal AMI werken aan start- en landingsplaatsen voor de vliegtuigen en hun integratie in luchthavens en steden. München Airport, Deutsche Bahn, Bauhaus Luftfahrt, Airport Nürnberg, Universiteiten van Ingolstadt en München zijn verantwoordelijk voor dit onderwerp.

De werkzaamheden aan de afzonderlijke AMI-projecten zijn begonnen in januari 2022. De testvluchten van het demonstratieproject zullen worden uitgevoerd in de regio rond Ingolstadt. Het initiatief wordt gefinancierd met in totaal € 17 miljoen van de deelstaat Beieren en € 24 miljoen van de federale Duitse overheid. Samen met een eigen bijdrage van de sector resulteert dit in een totale activiteit ter waarde van € 86 miljoen over een periode van drie jaar.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *