Bezig met laden...

Logboek

NHV ontvangt haar eerste 5-bladige Airbus H145 D3

NHV ontvangt haar eerste 5-bladige Airbus H145 D3

Woensdag was een belangrijke dag voor de NHV crew op de militaire luchtmachtbasis van Laupheim in Duitsland.

Een nieuw contract met de Duitse Luchtmacht ging van start waarbij NHV drie helikopters van het type Airbus H145 ter beschikking stelt van de Duitse luchtmacht en ook de verantwoordelijkheid neemt voor de MRO (Maintenance, Repair & Overhaul). NHV is de eerste buitenlandse firma die dergelijke diensten mag leveren aan de Bundeswehr. 

Op 11 januari kwam de eerste NHV Airbus H145 D2 uit Oostende(B) aan op de luchtmachtbasis Laupheim (D). Het is de ex OO-NST die in Duitsland zal vliegen onder de registratie D-HNHX. (zie video hieronder)

Eergisteren zijn dan de eerste operationele vluchten gestart met het nieuw aanwinst van NHV, een gloednieuwe vijfbladige Airbus H145 D3. Deze helikopter zal vliegen onder de toepasselijke registratie D-HNHV. Feedback van de NHV-crew ter plaatse was zeer positief over de vliegeigenschappen van de nieuwe H145 D3.

Ook dit toestel zal door het NHV team worden onderhouden om een maximale beschikbaarheid voor de Duitse luchtmacht te garanderen. Het NHV MRO-team is daarvoor gebaseerd op de luchtmachtbasis van Laupheim. 

Later deze maand zal ook de derde Airbus H145 vanuit de Airbus fabriek in Donauwerth naar Laupheim worden overgevlogen. Ook dit nieuwe toestel is een nieuwe vijfbladige H145 D3.

NHV heeft reeds een contract met het Franse leger, waar vergelijkbare diensten worden geleverd, en zal deze ervaring nu ten dienste kunnen stellen van de Bundeswehr. Met dergelijke contracten kan NHV zijn diversificatie verder zetten en minder afhankelijk worden van de offshore olie- en gasindustrie.

Wij wensen NHV en projectleider Bram De Backer veel succes met dit project!

Foto copyrights: NHV

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *