Bezig met laden...

Logboek

Joby bevestigt geluidsarme eVTOL bij NASA-tests

Joby bevestigt geluidsarme eVTOL bij NASA-tests

Joby Aviation, het Amerikaanse bedrijf dat volledig elektrische VTOL's ontwikkelt voor commercieel passagiersvervoer, heeft aangekondigd dat zijn pre-productie eVTOL op ware grootte met succes zijn revolutionaire lage geluidsprofiel heeft aangetoond, na akoestische tests die zijn uitgevoerd door NASA.

Na analyse van de gegevens die zijn verzameld gedurende twee testweken als onderdeel van NASA's Advanced Air Mobility National Campaign, bleek Joby's toestel te voldoen aan het revolutionaire geluidsarme profiel die het bedrijf voor de Joby had vooropgesteld.

De Joby eVTOL registreerde het equivalent van 45,2 A-gewogen decibel (dBA) vanaf een hoogte van 500 meter (500 meter) bij een luchtsnelheid van 100 knopen, een geluidsniveau dat nauwelijks waarneembaar is in een stedelijke omgeving.

NASA-ingenieurs hebben ook gemeten dat het akoestische profiel van de eVTOL tijdens de start en de landing lager was dan 65 dBA op 100m afstand. 65dBA is een geluidsniveau dat vergelijkbaar is met normaal gesprek. Om dit correct te meten voerde Joby meer dan 20 start- en landingstests uit boven het raster, waarbij het verschillende versnellingen en klimhoeken gebruikte om NASA in staat te stellen de akoestiek vast te leggen die representatief is voor de operationele procedures. Deze gegevens zullen overigens ook worden gebruikt om de start- en landingsprocedures in de vluchtsoftware aan te passen voor verdere geluidsoptimalisatie.

Joby's bestuurde eVTOL met vijf zitplaatsen kan vier passagiers vervoeren met snelheden tot 170 knopen, met een maximaal bereik van 215 NM op één enkele elektrische lading en zonder emissies. Met meer dan 10 jaar ontwikkeling en meer dan duizend voltooide vliegtesten, mikt Joby op de lancering van zijn luchttaxi-diensten in 2024. Eind 2020 kocht Joby de Uber Elevate afdeling uit Uber.

 

Joby's hoogtepunten in het eerste kwartaal 2022

  • Certificatie: 80% van de voorgestelde 'means of compliance' is reeds door de FAA geaccepteerd
  • Geluidsprofiel: NASA heeft middels intensieve testen de spectaculaire geluidsprofiel van de Joby bevestigd
  • Productie proces: de productietesten van de grote composiet delen zijn succesvol afgewerkt en ook de EPU (Electric Propulsion Unit) is gebouwd en ondergaat vermogens- en uithoudingstesten.
  • Financieel: op het einde van het eerste kwartaal 2022 had Joby een cashbalans van $ 1,2 miljard terwijl het in het eerste kwartaal $ 72,3 miljoen verbruikte
  • Lees hier de Joby's Q1/2022 aandeelhoudersbrief
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *