Bezig met laden...

Logboek

Bell certificeert autopilot voor de 407GXI in de UK

Bell certificeert autopilot voor de 407GXI in de UK

Bell Helicopters heeft aangekondigd dat de Bell 407GXi 3-assige autopilot (stuurautomaat) gecertificeerd is door de Britse luchtvaartautoriteit CAA.

"We zijn verheugd om de Bell 3-assige autopilot voor onze Bell 407GXi te kunnen aanbieden aan onze klanten in het Verenigd Koninkrijk", aldus Patrick Moulay, senior vice president International Sales. "Het systeem zorgt voor een verminderde werklast van de piloot en assistentie in het geval van onbedoelde Instrument Meteorological Conditions (IIMC), waardoor het comfort en het gemak van de piloot over lange afstanden wordt verhoogd."

De autopilot is beschikbaar in de configuraties met twee en drie assen: de tweeassige versie bevat pitch control (hoogte hold, IAS hold) en roll control (HDG hold, NAV, verticale navigatiemodus), en de drieassige optie voegt yaw control toe. (zie hieronder: Info draaibewegingen)
 
Daarnaast is het systeem uitgerust met:

  • Stabiliteitsvergrotingssysteem om de helikopter automatisch te levellen bij alle snelheden in het geval van ongunstige rol of pitch
  • Stabiliteitsbetrokkenheid in alle fasen van de vlucht
  • Omhullende bescherming om te voorkomen dat de helikoper te snel of te traag vliegt. 

Met de automatische piloot, geavanceerde Garmin avionics en een tweekanaals FADEC-gestuurde turbinemotor blijft de Bell 407GXi een toptoestel in de categorie monoturbine helikopters. Er zijn momenteel 1.500 Bell 407's actief op alle zes continenten met in totaal meer dan zes miljoen vlieguren. 

De autopilot is een mogelijke optie bij aankoop van een nieuwe Bell 407 GXi maar het systeem kan men ook nadien laten monteren.

 

Info draaibewegingen:

  • Roll: Een draaibeweging rondom de X-as, de as doorheen de neus. Zo kan je ‘naar links rollen’ of ‘naar rechts rollen’. Deze rolbeweging is de basis voor naar links of rechts uit te wijken.
  • Pitch: Een draaibeweging om de Y-as, de as doorheen de vleugels. Zo kan de neus naar beneden, of de neus naar boven. Dit is de basis van naar voor of naar achter bewegen, of te versnellen of te remmen. Denk maar hoe een helikopter met de neus naar beneden snel vooruitvliegt of met de neus omhoog afremt. 
  • Yaw: Een draaibeweging om de Z-as, de verticale as. Zo kan de neus van de helikopter anticlockwise of clockwise draaien, de basis voor een cirkelbeweging naar links of naar rechts bij tegelijkertijd vooruitvliegen. Natuurlijk kan een helikopter dit ook stil hangend in de lucht, en 360° rondom z’n eigen Z-as te draaien.

Foto © Bell Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *