Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Bekende Chileense ex-president sterft in helikoptercrash

ALERT: Bekende Chileense ex-president sterft in helikoptercrash

Privaat helikopterpiloot en ex-president van Chili, Sebastian Piñera (75j), eigenaar van de Robinson R-44 "Raven II" helikopter (registratie CC-PHP), is op 6 februari 2024 na de middag neergestort met zijn helikopter in Lago Ranco, in het zuidelijke deel van Chili.

De ex-politicus was piloot van zijn helikopter, die nog drie andere mensen aan boord had, toen het in het Ranco-meer zonk. De ex-president overleefde de crash niet maar zijn zus, zijn zoon en een vriend konden zich redden uit de zinkende helikopter.

Het toestel was net opgestegen en was slechts 400 meter ver boven het meer. De oorzaak van de crash is niet bekend, het onderzoek is gestart.

Piñera was president van Chili gedurende twee niet-opeenvolgende termijnen: van 2010 tot 2014 en van 2018 tot 2022. De staatsbegrafenis zal plaatsvinden op donderdag 8 februari in de erezaal van het congres in Santiago de Chile.

Helikopterpiloot, zakenman en politieker

Hij was een ondernemer met zakelijke belangen, waaronder een aanzienlijk belang in de Chileense luchtvaartmaatschappij – toen bekend als LAN Airlines – die Pinera na zijn aantreden als president verkocht heeft. Hij begon zijn opleiding tot helikopterpiloot op 56-jarige leeftijd en liet zich dan verkiezen tot president.  

In 2011 kreeg toenmalig president Piñera bakken kritiek over zich nadat hij met zijn Robinson helikopter landde op een autoweg. Het toestel dreigde zonder brandstof te vallen en de president voerde daarom een voorzorgslanding uit. De president liet toen een politiehelikopter aanrukken om brandstof te brengen voor zijn toestel.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *