Bezig met laden...

Logboek

Europese primeur: Volocopter vliegt luchttaxi vluchten in hartje Stuttgart

Europese primeur: Volocopter vliegt luchttaxi vluchten in hartje Stuttgart

Terwijl er in de Benelux afgelopen zonnige weekend een aantal vliegshow's met helikopters doorgang vonden, was Stuttgart het toneel van de eerste Europese luchttaxi vlucht van de Volocopter 2X. 

De Volocopter vluchten in hartje Stuttgart waren het hoogtepunt van het tweedaagse evenement "Vision Smart City - Experience future mobility today". Het was de presentatie van de technische innovaties en duurzame transport concepten voor de toekomstige mobiliteit. Het event ging door aan het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Daimler, de moedermaatschappij van Mercedes, is een strategische aandeelhouder van Volocopter.

Het event kreeg nogal wat bijval. De minister-president van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, kwam de eerste luchttaxi-vlucht bijwonen samen met de Voorzitter van Daimler AG, Ola Källenius, de CEO of Volocopter GmbH, Florian Reuter, en Thomas Strobl, minister van Binnenlandse Zaken en Digitalisatie van Baden-Württemberg.

De vlucht met de Volocopter was het hoogtepunt van het tweedaagse event, maar aan het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart werden ook andere innovatie oplossingen voorgesteld over carsharing en waren er ook allerlei oplossingen rond de elektrische wagens. Lab 1886, Daimler´s innovatie labo, was aanwezig met verschillende standen en informatiecorners om het grote publiek op een praktische manier een update te geven over de toekomstige mobiliteitsoplossingen die in Baden-Württemberg worden ontwikkeld.
 
Ola Källenius, Voorzitter van Daimler AG en van Mercedes-Benz Cars verklaarde gedurende het event dat Mercedes tegen 2022 een volledige portfolio aan elektrische auto's zal voorstellen. Mercedes denkt tegen 2030 zelfs 50% van haar verkoop te realiseren met elektrische auto's. Daimler zal ook actief samenwerken om allerlei oplossingen voor de stadsmobiliteit van morgen op de markt te brengen. De Volocopter is zo'n duurzame oplossing.

Florian Reuter, CEO van Volocopter, ziet met de Volocopter een compleet nieuwe 'derde' dimensie in de stadsmobiliteit ontstaan. Stuttgart heeft een Volocopter gezien die veilig vliegt, geen abnormaal lawaai maakt en bijna klaar is om in de stadsmobiliteit te worden ingeschakeld.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *