Bezig met laden...

Logboek

EHang vliegt in het EU Space Program Agency programma via satelliet

EHang vliegt in het EU Space Program Agency programma via satelliet

EHang, ontwikkelaar en bouwer van UAM's (Urban Air Mobility), kondigde de voltooiing aan van een reeks vluchten met zijn EH216-S eVTOL (elektrische Vertical Take Off & Landing). Deze vluchten werden satelliet ondersteund door het SBAS (Europa's Satellite-Based Augmentation System) van EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service). 

De vluchten werden uitgevoerd in het UAM Center van EHang in Europa, op de internationale luchthaven van Lleida-Alguaire ("LEDA") in Spanje, in het kader van het SAMVA-project van het Agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma, EUSPA.

Het SBAS Adoption in Multicopter VTOL Aircraft (“SAMVA”) project richt zich op de implementatie van EGNOS satelliet-gebaseerde operaties op eVTOL's, om Advanced Air Mobility services en U-Space luchtruimintegratie te testen en te verbeteren. EGNOS maakt nauwkeurigere positionering mogelijk en biedt een extra veiligheidsniveau voor de vluchten van EH216-S pilootloze eVTOL in Europa.

Met de steun van SAMVA werden EGNOS-diensten getest en gevalideerd via verschillende uitgebreide vluchtcampagnes uitgevoerd met de EH216-S pilootloze eVTOL van EHang, met behulp van specifieke vereiste navigatieprestaties ("RNP")-vluchtprocedures en navigatie-integriteitsconcepten, waarbij gebruik werd gemaakt van EGNOS-technologie, prestatie- en integriteitsfuncties.

Victoria Xiang, COO van EHang Europa, merkte op: "De pilootloze vluchten van EH216-S onder het SAMVA-project lieten zien hoe de nauwkeurige en integere navigatiegeleiding van EGNOS de taken van Unmanned Aircraft System Traffic Management en de operaties van onbemande eVTOL-vliegtuigen kan ondersteunen en verbeteren, en zo veilige geavanceerde luchtmobiliteit mogelijk maakt."

 

Wat is EGNOS?

De European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS) levert een versterkingssignaal aan de Standard Positioning Service (SPS) van het Global Positioning System (GPS). Hiermee worden correctiegegevens en integriteitsinformatie verstrekt om de positionerings- en navigatiediensten boven Europa te verbeteren.

Wat is EUSPA?

EUSPA is het operationele agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma. De kerntaak van het agentschap is het implementeren van het EU-ruimtevaartprogramma en het leveren van betrouwbare, veilige en beveiligde ruimtegerelateerde diensten, waarbij de sociaaleconomische voordelen voor de Europese samenleving en het bedrijfsleven worden gemaximaliseerd.

Het doel van EUSPA is om op lange termijn veilige en beveiligde Galileo- en EGNOS-positionerings-, navigatie- en timingdiensten en kosteneffectieve satellietcommunicatiediensten voor GOVSATCOM te leveren, terwijl de continuïteit en robuustheid van de dienstverlening worden gewaarborgd. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *