Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky - Boeing leveren hun Defiant X voorstel in voor het FLRAA programma

Sikorsky - Boeing leveren hun Defiant X voorstel in voor het FLRAA programma

De tandem Sikorsky / Boeing heeft zijn voorstel voor de Defiant X voor de Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) programma formeel ingediend bij het Amerikaanse leger. 

Team DEFIANT X stelt dat het voorstel af is, met een laag risico, een transformationeel vermogen dat voldoet aan een kritieke moderniseringsprioriteit van het leger en de toekomst van de legerluchtvaart bevordert. DEFIANT X levert snelheid waar het er toe doet, overlevingsvermogen, onovertroffen vermogen, wendbaarheid, superieure besturing in elke omgeving en lagere levenscycluskosten - terwijl hij in dezelfde footprint werkt als de BLACK HAWK. 

Samen hebben Sikorsky en Boeing 90 procent van de huidige militaire helikopters van het Amerikaanse leger gebouwd en in totaal meer dan 20 miljoen vlieguren gemaakt. Het team heeft iconische militaire helikopters naar voren heeft gebracht, waaronder: Black Hawk, Chinook en Apache. De iconische UH-60 Black Hawk heeft zichzelf bewezen als het beste aanvalsplatform ter wereld en met de DEFIANT X zal nog een hoger niveau bereikt worden.

Het blijft koffiedik kijken hoe de Defiant X zich in de ogen van het Amerikaans leger verhoudt tegenover zijn enige FLRAA concurrent, de snellere Bell V-280 Valor. In de planning wordt verwacht dat het leger voor het einde van dit jaar de finale RFP (request for proposal) uitstuurt en dat de winnaar van het programma in 2022 wordt bekendgemaakt.

Extra achtergrond:

  • Het Sikorsky-Boeing-team blijft vliegtests uitvoeren en het vluchtbereik van SB>1 DEFIANT uitbreiden. Deze testgegevens correleren met de virtuele DEFIANT X-modellen en zijn opgenomen in het voorstel aan het Amerikaanse leger.
  • Omdat de DEFIANT vliegt als een helikopter met verbeterde capaciteiten, is het trainen van piloten vergelijkbaar met de training die tegenwoordig in het leger bestaat.
  • Het digitale ontwerp en geavanceerde fabricage stellen het leger in staat de kosten te verlagen gedurende de gehele levenscyclus van het platform, inclusief de betaalbaarheid en efficiëntie van vlootbeheer en snelle, betaalbare upgrades.
  • DEFIANT X is ontworpen voor betrouwbaarheid en beschikbaarheid, inclusief lange onderhoudsvrije gebruiksperioden, realtime beheer en minder onderdelen. 

Gerelateerde info:

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *