Bezig met laden...

Logboek

Bell krijgt IFR certificatie voor haar 407GXI

Bell krijgt IFR certificatie voor haar 407GXI

De FAA (US Federal Aviation Administration) heeft een Instrument Flight Rules (IFR) Supplemental Type Certificate (STC) afgeleverd voor de Bell 407GXi.

In navolging van de Leonardo TH-119 enkele weken geleden is de Bell 407GXi de tweede mono-turbine helikopter die een IFR goedkeuring krijgt. Beide helikopters dingen mee in de competitie voor de US Navy Advanced Training Helicopter. Deze competitie van de Amerikaanse Marine zoekt een vervanger voor de Bell TH-57 Sea Ranger als trainingshelikopter.

Bell is net op tijd met deze certificatie omdat de finale aanbiedingen voor de US Navy Advanced Training helikopter een gecertificeerde IFR-helikopter moesten inhouden. Bell maakt zicht sterk dat de transitie tussen de Bell TH-57 Sea Ranger en de Bell 407 GXi een perfecte oplossing is voor de US Navy die tevens een lage kostprijs garandeert voor zowel aankoop, gebruik als onderhoud. Mocht Bell de bestelling krijgen voor de minimum 130 trainingshelikopters zal ze deze bouwen in haar fabriek in Ozark, Alabama.

De US Navy kent de technologie van de Bell 407 reeds want deze is het platform waarop de MQ-8C Fire Scout van de US Navy gebouwd is. De 1.600 operationele Bell 407 helikopters hebben in het totaal zowat 6 miljoen vlieguren gemaakt. 

De 407GXi's Garmin G1000H™ NXi Flight Deck vermindert de werklast van de piloot en verbetert zijn 'situational awareness'. Bell claimt dat de 407 GXi IFR de laagste operationele kost heeft van alle IFR helikopters op de markt en duidelijk het beste voorstel is als US Navy training helikopter.

Foto copyright: Bell / Textron

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *