Bezig met laden...

Logboek

Airbus verkoopt H145's aan SAF voor EMS; een ervan zal in Belgie vliegen

Airbus verkoopt H145's aan SAF voor EMS; een ervan zal in Belgie vliegen

In een persbericht van afgelopen woensdag heeft Airbus Helicopters bekendgemaakt dat SAF Groep extra 3 EMS helikopters van het type H145 heeft aangekocht nadat ze reeds 3 stuks van het type H145 had besteld. SAF zal deze 6 nieuwe H145 medische helikopters inzetten in Frankrijk en België.

Een van de nieuwe helikopters, een vijfbladige Airbus H145 D3, werd intussen geleverd en zal als medische urgentiehelikopter vliegen voor het Waalse CMH (Centre Médical Héliporté) vanop de basis Bra-sur-Lienne (B). Voor zover we weten loopt het contract met NHV, die op heden deze missies vliegt, deze zomer op zijn einde en zal de Franse SAF Groep deze opdracht overnemen.   

SAF Groep was reeds actief bij het CMH waar het vorige jaar, in volle corona problematiek, helikoptertransporten van besmette patiënten heeft verzorgd. De Airbus H135 van SAF groep met callsign F-HLCD werd onder andere ingezet om zwaarzieke corona patienten naar Duitsland te vliegen. In Frankrijk is SAF reeds langer actief in de medische helikoptertransporten. De onderneming heeft in het totaal 55 Airbus helikopters in dienst.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *