Bezig met laden...

Logboek

Bristow publiceert zijn kwartaalresultaten

Bristow publiceert zijn kwartaalresultaten

De grootste helikopteroperator ter wereld, het fusiebedrijf Bristow, heeft vorige week zijn resultaten van haar tweede kwartaal 2023 bekend gemaakt. Klik hier voor het volledige bericht. Vanaf volgend jaar zal Bristow zijn boekjaar laten samenvallen met het kalenderjaar. 

 

Overzicht van de Bristow commentaar over het afgelopen kwartaal

  • De stijging van de omzet is deels door de lage €/$ koers afgetopt.
  • Personeelskosten stegen met $6,9 mio, ook de brandstofprijzen blijven hoog
  • Bristow ziet een stijging in het gebruik van offshore olie- en gasinstallatie welke een positief effect zullen hebben op de offshore helikopteroperatoren
  • Het effectieve wereldwijde gebruik van beschikbare zware en medium helikopters stijgt boven de 90%
  • Na het winnen van de Britse en de Nederlandse Kustwachthelikopter eerder heeft Bristow afgelopen kwartaal ook een nieuw 4-jaar contract gewonnen voor SAR-diensten in Noorwegen. 
  • Vanaf 4 november 2022 zullen de eerste omzetten van het Nederlands Kustwachthelikopter-contract in de cijfers te zien zijn. 

 

Overzicht van de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal

in $ miljoen  kwartaal 1/2023* kwartaal 2/2023*
Operationele omzet $294 $299
EBITDA** (aangepast) 37 34

* Het Bristow financieel kwartaal 1/2023 is het kalenderkwartaal 2/2022, 2/2023 is het kalenderkwartaal 3/2022. 

** EBITDA = 'Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization' en is een maatstaf voor de brutowinst van een bedrijf.

 

De geplande $ 50 miljoen kostenbesparingen op jaarbasis in het kader van de fusie van Bristow en Era zijn volledig gerealiseerd per 30 juni 2022 en zijn hoger uitgekomen op $ 60 miljoen op jaarbasis. De positieve effecten zullen in de komende kwartalen meer en meer in het resultaat zichtbaar worden. 

Bristow heeft per 30/09/2022 een vloot van 211 helikopters in dienst waarvan 174 in eigendom en 37 onder een leasing-overeenkomst. Bristow heeft in het afgelopen kwartaal zijn laatste Airbus H225 helikopters verkocht.  

Bristow was in het afgelopen kwartaal voor 66% van de omzet (en 75% van de vlieguren) afhankelijk van de olie- en gassector.    

 

Conclusie:

Commercieel heeft Bristow met het winnen van de SAR contracten en de overname van BHI een goede stap vooruitgezet die de omzet in de komende periodes zal verbeteren. De omzet zal ook wind in de rug krijgen door de heropleving van de offshore olie- en gasindustrie. Anderzijds zal de omzet in $ onder druk staan door de sterke dollarkoers t.o.v. de € en de £. Bristow maakt meer dan de helft van zijn omzet in Europa. 

Er blijft nog veel werk aan de winkel voor deze fusieonderneming om een stabiel winstgevend helikopterbedrijf te worden maar de sterren staan er operationeel beter voor maar het is uitkijken naar het effect van de stijgende kosten aan personeel en brandstof in de resultaten. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *