Bezig met laden...

Logboek

NASA doet crash test met eVTOL concept

NASA doet crash test met eVTOL concept

NASA-onderzoekers hebben onlangs een volledige crashtest voltooid van een eVTOL (elektrisch verticaal opstijgend en landend) -conceptvoertuig bij de Landing and Impact Research (LandIR)-faciliteit in het NASA Langley Research Center in Hampton, Virginia.

De eVTOL was een 'Lift+Cruise'-testtoestel ontwikkeld door het Revolutionary Vertical Left Technology (RVLT)-project in een andere poging van NASA om onderzoek ten behoeve van Advanced Air Mobility (AAM)-missies te bevorderen.

NASA's visie voor AAM is om te helpen bij het veilig ontwikkelen van deze nieuwe luchttaxi's die mensen vervoert tussen plaatsen die voorheen niet of onvoldoende werden bediend door de conventionele luchtvaart. Begrijpen hoe deze toekomstige vliegtuigen zich kunnen gedragen in een crashscenario is een daarom een belangrijk punt van onderzoek.

Op dit testtoestel is een verscheidenheid aan experimenten gedaan. Deze experimenten omvatten verschillende stoelconfiguraties, waaronder een NASA-energie absorberend concept, verschillende groottes crashtestpoppen om de effecten van de crashbelastingen op inzittenden van alle groottes te bestuderen, en een modulaire, door NASA ontwikkelde energie absorberende composietondervloer. 

De testgegevens zullen worden gebruikt om de simulatiemodellen te verbeteren, zodat de voorspellingen in de toekomst realistischer zullen zijn. De gegevens zullen verder worden gebruikt als basis voor het evalueren van mogelijke testomstandigheden en configuraties die zullen worden gebruikt tijdens een valtest van een tweede Lift+Cruise-testartikel, voorlopig gepland voor test eind 2023.

Foto credit: NASA - Dave Bowman

Video credit: NASA - Gary Banziger

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *