Bezig met laden...

Logboek

Helikopter stort neer: 8 vredessoldaten komen om

Helikopter stort neer: 8 vredessoldaten komen om

Negen leden van de multi-nationale vredesmacht MFO, die toeziet op de vrede tussen Israël en Egypte, zijn met hun UH-60 Black Hawk gecrasht boven het Sinaï schiereiland niet ver van Sham el-Sheik in Egypte.

Zes Amerikanen, een Fransman en een Tsjech kwamen om het leven, één Amerikaan overleefde de crash.

De MFO is een internationale vredesmacht die in het leven werd geroepen om het vredesakkoord tussen Israël en Egypte te monitoren is sinds 1981 actief in de grensregio. De vredesmacht bestaat uit 1.150 soldaten uit 13 verschillende landen, waaronder 450 Amerikanen. 

De door Amerika geleide MFO is in de afgelopen jaren ook ingezet in de strijd tegen de IS terroristen maar bij deze crash zou geen vijandelijk vuur vastgesteld zijn. Volgens het Tsjechische ministerie van Defensie is de crash veroorzaakt door een technisch defect.

Onze huisfotograaf, Tom Buysse, was enige tijd geleden op bezoek in Sharm el-Sheik en bracht de foto's mee van de UH-60 Black Hawks die daar gestationeerd zijn. Een van deze toestellen is dus gisteren gecrasht.

Foto copyrights: Tom Buysse - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *