Bezig met laden...

Logboek

Airbus en ITA Airways werken samen om stadsmobiliteit in Italie te ontwikkelen

Airbus en ITA Airways werken samen om stadsmobiliteit in Italie te ontwikkelen

Airbus en het Italiaanse ITA Airways hebben een MOU (Memorandum of Understanding) getekend om samen te werken op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit (UAM) in Italië. De twee bedrijven zullen de creatie van op maat gemaakte UAM-services onderzoeken door strategische casestudies voor emissievrije mobiliteitsoplossingen te identificeren.

De overeenkomst voorziet in een gezamenlijke benadering van lokale belanghebbenden op het gebied van mobiliteit om extra partners aan boord te krijgen voor de veilige en duurzame lancering van operaties met het CityAirbus NextGen, de eVTOL (elektrische verticale start- en landing) van Airbus, die momenteel in ontwikkeling is. De partijen komen ook overeen om pilot-cases te identificeren met als doel de publieke acceptatie van UAM te verzekeren door de toegevoegde waarde aan te tonen die het kan brengen voor gemeenschappen.

CityAirbus NextGen is een volledig elektrisch toestel uitgerust met vaste vleugels, een V-vormige staart en acht elektrisch aangedreven propellers als onderdeel van het uniek ontworpen gedistribueerd voortstuwingssysteem. Het is ontworpen om maximaal vier passagiers - waaronder een piloot - te vervoeren in emissievrije vluchten voor meerdere toepassingen. CityAirbus NextGen wordt ontwikkeld om te vliegen met een operationeel bereik van 80 km en een kruissnelheid van 120 km/u.

Sinds 2014 onderzoekt Airbus hoe elektrische voortstuwing kan helpen bij de ontwikkeling van nieuwe soorten luchtvaartuigen. In september 2021 onthulde het bedrijf zijn volledig elektrische eVTOL-prototype, CityAirbus NextGen. Airbus ontwikkelt een UAM-oplossing met eVTOL's, niet alleen om een nieuwe mobiliteitsdienst aan te bieden, maar ook als een belangrijke stap in zijn streven om de uitstoot in de luchtvaart in zijn productassortiment te verminderen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *