Bezig met laden...

Logboek

Zuid-Korea mag 18 Chinook CH-47F helikopters aankopen

Zuid-Korea mag 18 Chinook CH-47F helikopters aankopen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de buitenlandse militaire verkoop (FMS) van 18 Boeing CH-47F Chinook-helikopters en aanverwante uitrusting aan Zuid-Korea goedgekeurd. De verkoop van de 18 Chinooks heeft ongeveer een waarde heeft $ 1,1 miljard, de totale verkoop bedraagt $ 1,5 miljard.

De Amerikaanse Defense Security Cooperation Agency (DSCA) heeft op 6 december 2022 de vereiste certificering afgegeven en het Amerikaans Congres op de hoogte gebracht van de verkoop. Zuid-Korea had in augustus 2022 besloten verzocht om de 18 CH-47F-helikopters en 42 T55-GA-714A-motoren te kopen. Zes van deze turbinemotoren zullen als reserve worden gebruikt.

Zuid-Korea heeft met 50 Chinooks na de US en de UK de derde grootste Chinook-vloot ter wereld in dienst. Na de levering van de Chinook CH-47F helikopters zullen een aantal CH-47D helikopters uit dienst worden genomen. 

Lees hier de aankondiging van DSCA.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *