Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters test tweede prototype van de H160

Airbus Helicopters test tweede prototype van de H160

Het tweede prototype van de Airbus Helicopters type H160 heeft op 29 Januari zijn eerste succesrijke testvlucht gemaakt.

Dit zal Airbus Helicopters toelaten om sneller het testprogramma te doorlopen gezien ze nu twee protypes kunnen inzetten om alle verplichte testen uit te voeren.

Het tweede prototype is voorzien van twee Turbomeca Arrano turbines. engines. Prototype PT1 heeft er intussen meer dan 75 vlieguren opzitten. Met PT2 (Prototype 2) zal Airbus Helicopters vooral de H160 testen op gebied van performance van de Turbomeca Arrano turbines. In Februari 2015 werd de Turbomeca Arrano turbine door Airbus Helicopters geselecteerd als de exclusieve turbine voor de H160.

"Het totale ontwikkelingsprogramma van de H160 zal bestaan uit drie prototypes en twee serial zero's; dit moet voldoende zijn om in 2018 een goedkeuring te hebben en aan de eerste uitleveringen te beginnen." zei Bernard Fujarski, hoofd van het H160 Programma.

Om 2018 te halen zal reeds in 2016 begonnen worden met de actieve verkoop, een productie op industriele schaal en de voorbereiding van de naverkoop activiteiten. Airbus Helicopters laat geen kans liggen om in deze zwakke markt met de H160 sterk te scoren; de totale uitvoering in composiet materialen heeft veel voordelen die het commerciele en economische verschil kunnen maken.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *