Bezig met laden...

Logboek

NHV gaat verder 'in zee' met de Franse Marine

NHV gaat verder 'in zee' met de Franse Marine

NHV heeft zich de laatste jaren op vele vlakken in de helikopterwereld ontwikkeld en in dit opzicht is haar relatie met de Franse Marine niet anders. 

Je zou verwachten dat de Franse Marine haar helikopters zelf wil onderhouden, zelf opleidingen geeft aan haar helikopterpiloten of alle toestellen zelf wil aankopen en beheren, maar niets is minder waar.

De Franse Marine prioritiseert haar actie op de missies met haar helikopters en haar piloten. Voor een aantal andere beslommeringen doet de de Franse Marine een beroep op het Belgische NHV uit Oostende.

  • Eind vorig jaar sloot de Franse Marine een contract met de joint venture Engie / NHV om in de komende 4 jaar het onderhoud en de reparaties van hun Airbus AS365N Dauphin helikopters te verzorgen.  
  • NHV heeft ook een overeenkomst met de opleidingsschool van de Franse Marine waarbij trainers van NHV aan de piloten en leerling-piloten van de Franse Marine opleidingen geven in Frankrijk.
  • Ook werd nu bekend dat NHV een aantal Airbus Dauphin helikopters gaat verhuren aan de Franse Marine. We konden een glimp opvangen van de Airbus AS365N3, een Dauphin 2 met call-sign OO-NHD, die nu wordt klaargestoomd voor een langlopende opdracht bij de Franse Marine. De traditionele gele kleur van de NHV helikopters werd intussen aangepast en deze helikopter werd in een marinegrijs kleedje gestopt zoals de andere helikopters van de Franse Marine.

Onze huisfotograaf Tom Buysse maakte een knappe fotorepotage van de OO-NHD in zijn Marineuitvoering en een Dauphin van het Franse Leger met call-sign 522.

Dat NHV na de Nederlandse Kustwacht nu ook de Franse Marine mag ondersteunen is op zijn minst opmerkelijk! Wij wensen het NHV team heel veel succes!

Foto copyrights: Tom Buysse

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *