Bezig met laden...

Logboek

Volocopter bevestigt de lancering van luchttaxi-service in Singapore

Volocopter bevestigt de lancering van luchttaxi-service in Singapore

Na twee jaar van nauwe samenwerking met de autoriteiten kondigde Volocopter, pionier op het gebied van Urban Air Mobility (UAM), de toezegging aan om een luchttaxidienst op te zetten in de stadstaat Singapore.

In samenwerking met de Singapore Economic Development Board (EDB) en de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS), is Volocopter van plan om binnen drie jaar haar luchttaxidiensten in de Zuid-Aziatische stadstaat te realiseren. Hierdoor is Singapore de eerste stad in Azië die commerciële luchttaxidiensten introduceert. Ter voorbereiding op de aanstaande lancering richtte Volocopter de Volocopter Asia Holding op en huurde Hon Lung Chu in als hoofd van Volocopter Asia Pacific in Singapore.

In oktober 2019 voltooide Volocopter een historische vlucht boven de Marina Bay in Singapore en gaf het publiek de unieke kans om een ​​idee te krijgen van Urban Air Mobility. Voorafgaand aan deze vlucht opende Volocopter een kantoor in Singapore, voerde uitgebreide vliegproeven uit en werkte nauw samen met verschillende strategische partners, zoals het Ministerie van Transport (MOT) en CAAS, om ervoor te zorgen dat aan alle noodzakelijke veiligheidseisen werd voldaan voordat de vlucht werd goedgekeurd. 

Voordat Volocopter commerciële luchttaxidiensten kan aanbieden in Singapore, heeft het bedrijf de nodige wettelijke goedkeuring nodig van de CAAS en de European Union Aviation Safety Agency (EASA). De onlangs aangekondigde werkovereenkomst tussen EASA en CAAS voor de validatie van typecertificaten vereenvoudigt deze goedkeuring, aangezien het gelijktijdige validatie door beide autoriteiten in nauwe samenwerking mogelijk maakt. Totdat de eerste commerciële routes worden geopend, zal Volocopter samen met de betrokkenen uitgebreide tests en vliegproeven, beoordelingen en certificeringsprocessen uitvoeren. 

“Singapore staat bekend om zijn leidende rol bij de toepassing van nieuwe technologieën. De succesvolle samenwerking met EDB, MOT en CAAS op onze laatste vlucht toont aan dat er voor ons geen betere plek is om onze luchttaxidiensten voor het eerst in Azië aan te bieden ”, zegt Florian Reuter, CEO van Volocopter.

De eerste route in de Lion City is naar verwachting een toeristische route langs de zuidkust, met een adembenemend uitzicht op de skyline van Marina Bay. Dit zou Singapore een nieuwe attractie kunnen bieden om de toeristenindustrie van het land te promoten in de nasleep van de COVID-19-pandemie. 

In de komende drie jaar zal Volocopter een lokaal team van 50 piloten, ingenieurs, operationele specialisten en managers opbouwen. Het bedrijf is van plan om tegen 2026 meer dan 200 fulltime werknemers in Singapore aan te nemen om een ​​netwerk van routes te creëren. Samen met lokale instellingen zoals Fraunhofer Singapore aan de Technische Universiteit van Nanyang werkt Volocopter ter plaatse aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten rond UAM.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *