Bezig met laden...

Logboek

Komt er een vijfde traumahelikopter voor Oost-Nederland?

Komt er een vijfde traumahelikopter voor Oost-Nederland?

De Oost-Nederlandse traumaziekenhuizen willen een extra Lifeliner helikopter voor Oost-Nederland, een blinde vlek op het gebied van luchtmobiele traumazorg.

In een stuk van Niek Megens van het dagblad De Stentor zegt dokter Richard Spanjersberg, die als traumachirurg aan het Isala-ziekenhuis is verbonden en deel uit maakt van een onderzoeksgroep van vier ziekenhuizen, : "De urgentie hoog is, maar je voegt niet zomaar even een traumaheli toe. Dit heeft een behoorlijk prijskaartje.’’ Isala Zwolle en het MST Enschede hebben wel de bereidheid uitgesproken om deze heli gezamenlijk te bemannen.

Trauma-artsen van Isala, MST, Radboud UMC en UMC Groningen doen momenteel gezamenlijk onderzoek naar de noodzaak voor een vijfde traumaheli. Via het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) gaan de uitkomsten hiervan komend najaar richting politiek Den Haag. Het kabinet moet vervolgens de knoop doorhakken. De vijfde traumaheli zou de Oost-Nederland, met 2,2 miljoen mensen in Gelderland en Overijssel, gaan bedienen en zijn basis hebben op Teuge.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *