Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse Q-Aviation wint Zeeuwse innovatieprijs met een HAPI

Nederlandse Q-Aviation wint Zeeuwse innovatieprijs met een HAPI

Het luchtvaartbedrijf Q-Aviation uit Middelburg heeft de Zeeuwse innovatieprijs Emergo gewonnen. 

Het jonge Zeeuwse bedrijf won deze prijs met zijn innovatie, de Q-HAPI. De 'Helicopter Approach Path Indicator' van Q-Aviation is een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veiliger te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen om een veilige landing te maken.

“Dit product zorgt ervoor dat er naar schatting 80-90% minder ongelukken gebeuren tijdens de landing van een helikopter.” aldus Jermo de Lange, technical director van Q-Aviation. 

Juryoordeel

Studenten van HZ University of Applied Sciences deden ook dit jaar weer onderzoek naar de innovaties van de genomineerde bedrijven,om de vakjury van extra informatie voor hun oordeelj te voorzien. Daarnaast bezocht de twaalfkoppige jury alle genomineerde bedrijven om te komen tot een eindoordeel.

Juryvoorzitter en gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Ik vind het heel mooi dat een jong bedrijf deze prijs wint. Pioniers zijn het, ze durven en zijn slim. Met hun product veroveren ze de markt, waarmee de veiligheid van het landen van helikopters enorm wordt verbeterd. Zowel off- en onshore. Q-Aviation wint dan ook terecht de Innovatieprijs Emergo. Ze zetten zichzelf en Zeeland op de kaart met dit innovatieve, duurzame en technisch hoogstaande product.”

Producten van Q-Aviation 

Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogtechnologische verlichtingssystemen voor helidekken voor offshore. Veel van deze toepassingen moeten ook explosievrij gebouwd zijn en tegen extreme weersomstandigheden bestand zijn. Q-Aviation bouwt ook bakens, wind indicatoren, obstructie-verlichting en andere uitrusting die gebruikt worden voor helihavens op het land.

Wie is Q-Aviation?

Begin 2016 is Q-Aviation opgericht en is gestart met de productie van luchtvaartlampen gericht op Heliport en Helideck verlichting. Dankzij een frisse blik in de markt en innovatieve producten wist Q-Aviation veel aandacht te krijgen.

In 2017 verhuisde Q-Aviation haar hoofdkantoor naar de huidige locatie in het industriegebied van Middelburg (Nederland) en verdubbelde het personeelsbestand van vier naar acht fulltime werknemers. 2018 stond in het teken van het behalen van het ATEX QAN / IECEx QAR certificaat en een personeelsbestand van 22. Sinds 2019 is het bedrijf blijven groeien en ontwerpt, produceert, assembleert en test Q-Aviation het grootste assortiment luchtvaartproducten die onder één merk zijn vervaardigd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *