Bezig met laden...

Logboek

Irak zoek Amerikaanse steun voor aankoop Bell-aanvalshelikopters

Irak zoek Amerikaanse steun voor aankoop Bell-aanvalshelikopters

Het Iraakse persagentschap INA meldt dat de Iraakse premier Al-Sudani met de Amerikaanse Defensieminister Lloyd Austin op 15 april 2024 (zie foto 2) een deal hebben besproken over de aankoop van Bell helikopters door de Iraakse defensie. De deal zou naast Bell-aanvalshelikopters ook anti-dronesystemen inhouden.

In de verklaring wordt gewag gemaakt van een FMS (Foreign Military Sale) ter waarde van $550 miljoen maar het is niet bevestigd dat het de helikopterdeal betreft en over hoeveel helikopters de deal zou gaan. 

Minister van Defensie Lloyd Austin en Al-Sudani bespraken ook de voortdurende samenwerking tussen Irak en de Verenigde Staten om locaties in heel Irak, inclusief de Koerdische regio van Irak, te beschermen tegen luchtdreigingen, volgens een verklaring van het Pentagon.

Deze bespreking kwam kort na de bespreking van de chef van de generale staf van de Iraakse strijdkrachten, generaal Abdel Emir Rashid Yarallah, en de commandant van het Amerikaanse centrale commando, generaal Michael Erik Kurilla. Ze hebben de eerste bijeenkomst van de hoofden van de Hogere Militaire Commissie tussen de VS en Irak op 8 april 2024 voorgezeten. 

Foto 1 © Bell Helicopters
Foto 2 © US DoD by U.S. Navy Petty Officer 1st Class Alexander Kubitza

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *