Bezig met laden...

Logboek

Beurs geeft Airbus koopadvies, stijgende verwachtingen helikopters

Beurs geeft Airbus koopadvies, stijgende verwachtingen helikopters

Afgelopen week kreeg het aandeel van luchtvaartgroep Airbus (beurskapitalisatie €72,2 miljard) duidelijke ondersteuning van de analisten. Zo concludeerde beursanalist JP Morgan dat het aandeel Airbus die nu een koers haalt van € 93,5 naar € 175 kan stijgen. Beursanalist Berenberg ziet een stijging van het aandeel naar € 150 terwijl Jefferies een koersdoel ziet van € 145 voor Airbus. Duidelijk positieve vooruitzichten dus voor Airbus.

In een interview met Reuters ziet Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, ook een reeks positieve signalen voor zijn bedrijf. Vooral het binnenhalen van nieuwe orders loopt zeer positief en het orderboek ziet er zeer veelbelovend uit. Bruno Even ziet de stijgende militaire uitgaven voor helikopters, het snel herstel in het gebruik van helikopters in de offshore olie- en gasontginning en het einde van de coronacrisis als reden voor deze evolutie.

Net nu Airbus Helicopters zijn 30e verjaardag viert moet de CEO werken aan het opkrikken van de productie in de grote helikopterfabrieken in Marignane (FR) en Donauwörth (D). Het stijgend aantal nieuwe orders moeten ook worden uitgeleverd en vooral de militairen, die nu extra middelen kregen, willen versneld hun helikoptervloot versterken met nieuwe toestellen. 

Het kan allemaal snel verkeren. Zowat een jaar geleden concludeerden analisten unaniem dat het dalende gebruik van fossiele brandstoffen de helikopterindustrie de komende jaren verder onder druk zou zetten. Maar nu is niets minder waar. Ook de boom in de eVTOL-wereld voorziet vooralsnog geen echte invloed op de conventionele helikopter. 

Wel heeft de helikopterindustrie en ook Airbus Helicopters begrepen dat de ecologische voetafdruk van de helikopters moet worden verkleind. De nieuwe turbinemotoren verbruiken 15 à 20% minder brandstof en bijna alle turbinehelikopters - ook vele oudere versies - kunnen op een mengsel met meer of minder SAF (Sustainable Aviation Fuel) vliegen; dit wordt nu versneld uitgerold.

Er is duidelijk een toekomst voor de militaire en commerciële helikopters en we mogen het komende decennium positief tegemoet zien.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *