Bezig met laden...

Logboek

Marineschip Zr.Ms. Karel Doorman keert vandaag terug in NL na corona-inzet in het Caribisch gebied

Marineschip Zr.Ms. Karel Doorman keert vandaag terug in NL na corona-inzet in het Caribisch gebied

Vandaag keert Zr.Ms. Karel Doorman na 2,5 maanden terug in haar thuishaven Den Helder. Het schip en haar bemanning zijn sinds 24 april ingezet in het Caribisch gebied ter ondersteuning van de lokale autoriteiten in de strijd tegen het coronavirus.

Onder de noemer ‘Carib Support’ zijn er diverse vormen van ondersteuning geleverd waaronder transport, maritieme grensbewaking en openbare ordemaatregelen. De inzet van medische capaciteiten was uiteindelijk niet benodigd.

De geëmbarkeerde eenheden zoals de mariniers van het 12e Raiding Squadron en de 2 Cougar-helikopters van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht zijn gedurende de inzet veelvuldig ingezet. Zo ondersteunden mariniers op Sint Maarten de lokale autoriteiten bij het handhaven van de openbare ordemaatregelen. De helikopters hebben bijgedragen aan de maritieme grensbewaking. 

Dankzij de aanwezigheid van het marineschip en de helikopters was er direct een veelzijdig inzetbare capaciteit voorhanden, zodra dat nodig was. De komende tijd blijft Defensie de civiele autoriteiten in het Caribisch gebied ondersteunen met andere eenheden. Deze zorgen onder meer voor medische ondersteuning, voedseltransporten en maritieme grensbewaking. De aankomst in Den Helder zal door de coronamaatregelen een sober karakter hebben. Waar de kade normaal vol staat met familie en vrienden is dit nu niet mogelijk.

Info: Ministerie van Defensie (NL)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *