Bezig met laden...

Logboek

Stichting Alouette Museum (AMB) brengt Alouette's terug thuis (laatste deel)

Stichting Alouette Museum (AMB) brengt Alouette's terug thuis (laatste deel)

Helikopters hebben altijd al een speciaal plaatsje in ons collectief geheugen. Nederlanders of Vlamingen hebben deze vorm van heimwee naar twee helikopters die intussen bijna monumenten zijn geworden. Vlamingen doen het met de Seaking helikopters en Windkracht 10, de Nederlanders doen het met de bekende Alouettes en de Grashoppers.

 

Dit is het derde en laatste deel van het verhaal achter de Stichting Alouette Museum Barneveld (AMB) - deel II kunt u hier lezen.

Hoe gaat het nu verder met de stichting Alouette Museum Barneveld (AMB) en kunnen we helpen?

Helispot nam contact op met secretaris van de AMB en wilde weten hoe wij als helikopterliefhebbers kunnen helpen.

 • Hoe gaan jullie de restauratie van die Alouette's aanpakken?
  • Het is een huzarenwerk en er komt heelwat bij kijken. Intussen hebben we een technisch team samengesteld die de coördinatie doet van de restauratie. Het zal nog een hele tijd duren vooraleer we de resultaten zullen kunnen bekijken.
 • Kunnen helikopterfanaten en Helispot-lezers jullie helpen?
  • Ja, graag! Via onze Facebook pagina doen we regelmatig oproepen naar liefhebbers om ons te helpen. We zoeken ook naar alle mogelijke onderdelen van Alouette's die op een of andere manier ergens liggen te verkommeren; het kan ons veel helpen. Neem contact op met ons.
 • Hoe gaan jullie dit allemaal financieren? Dik kost toch handenvol geld.
  • We verhuren onze helikopters voor allerlei gelegenheden en hopen daarmee wat geld in te zamelen. Hopelijk kunnen we na de corona-beperkingen ook bezoekers verwelkomen in ons museum en events organiseren om wat geld in te zamelen. Ook giften zijn natuurlijk altijd welkom. Als je interesse hebt mag je ons altijd contacteren. 
 • Welke onderdelen zoeken jullie nu?
  • Op dit ogenblijk zijn we op zoek naar een staart of onderdelen van een staart en de staartrotorbladen. Maar eigenlijk hebben we zowat alles van een Alouette nodig. Als je ziet in welke staat we sommige helikopters we gekregen hebben begrijp je wel dat we alles kunnen gebruiken.
 • Nog iets waar we jullie kunnen bij helpen?
  • Ja, we zijn op zoek naar de Alouette A-324. Deze zou zich in het Spaanse Cordoba bevinden maar we vinden het toestel niet. Mocht iemand meer weten of kennissen hebben in Cordoba die wat weten zouden we graag in contact komen.
 • Hoe kunnen we met jullie in contact komen?

 

Tot zover ons derde en laatste deel van het verhaal achter de Stichting Alouette Museum Barneveld (AMB). Wij feliciteren het ganse team achter dit fantastisch initiatief om de Alouette III voor de luchtvaartgeschiedenis te bewaren.

We kijken ook met spanning uit naar de zomerperiode als de coronamaatregelen ons hopelijk zullen toelaten om naar Barneveld te trekken en daar dit fantastisch werk te kunnen bekijken. We houden intussen zeker vinger aan de pols bij de Stichting AMB. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *