Bezig met laden...

Logboek

CAE bouwt CH-47F en UH-60M simulatoren voor $ 455 miljoen

CAE bouwt CH-47F en UH-60M simulatoren voor $ 455 miljoen

CAE Defense & Security heeft een contract gekregen van General Dynamics Information Technology (GDIT) ter ondersteuning van Flight School Training Support Services (FSTSS) in Fort Novosel (voorheen Fort Rucker), Alabama.

Het contract, ter waarde van US $ 455 miljoen, is een onderdeel van het order van $ 1,7 miljard aan GDIT door het US Army Program Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI) voor simulatiesystemen en trainingsdiensten voor initiële instap- en masteropleidingen van helikopterpiloten op Fort Novosel.

Onder de voorwaarden van het 12-jarige contract zal CAE nieuwe full-flight simulators bouwen en leveren voor de CH-47F- en UH-60M-helikopters die voldoen aan de eisen van het 'US Army Aviation Center of Excellence' voor helikoptersimulatoren. Daarnaast zal CAE ook de softwareconfiguraties CH-47F en UH-60M implementeren voor de herconfigureerbare collectieve trainingssystemen.

Het FSTSS-programma is gevestigd in het US Army Aviation Center of Excellence (USAACE) en vertegenwoordigt 's werelds grootste trainingsprogramma voor helikoptersimulatie, ter vervanging van het bestaande Flight School XXI-programma, die de pilotentraining met simulatoren de afgelopen twee decennia ondersteunde. Het FSXXI-programma traint jaarlijks ongeveer 3.900 vliegers van het leger, waarbij helikopterpiloten en bemanningen op graduaatniveau naar een hoger vaardigheidsniveau worden gebracht.

"Het bewezen trainingssucces van het Amerikaanse leger in ons Dothan Training Center voor helikopterpiloten en de expertise geleverd door Flight School XXI en Advanced Helicopter Flight Training Services in Fort Novosel stellen CAE in staat om onze vertrouwde trainingsoplossingen uit te breiden met het FSTSS-programma", zegt Daniel Gelston , CEO van CAE Defensie & Veiligheid. 

Foto © CAE Defense & Security

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *