Bezig met laden...

Logboek

Koeweit weigert de levering van twee Airbus H225M, maar Airbus weet van niks?

Koeweit weigert de levering van twee Airbus H225M, maar Airbus weet van niks?

Een vreemd verhaal. Het Minsterie van Defensie van Koeweit stuurde een bericht uit dat ze de levering van twee Airbus H225M helikopters heeft geweigerd omwille van technische problemen. Airbus van zijn kant vertelde op 13 februari aan de collega's van Jane's dat ze geen bericht heeft gekregen van de Koeweitse Defensie. 

De zaak kwam aan het rollen toen een Koeweits volksvertegenwoordiger, Adel Al-Damki, de minister van Defensie wilde ondervragen over de levering van de eerste 6 Airbus H225M Caracal helikopters. Blijkbaar zouden er bij deze levering technische problemen zijn geweest bij de turbines van twee van de helikopters. Er zou bij de levering geen inspectie's zijn doorgevoerd en daarvoor zou een onderminister van Defensie nu worden aangeklaagd. 

Om een rel in het parlement te vermijden heeft de Minister van Defensie beslist om voorlopig geen H225M helikopters meer te accepteren. Intussen zal een technische inspectiecommissie worden opgericht welke bij nieuwe leveringen een volledige controle van elke helikopter zal doorvoeren.

Airbus van zijn kant reageerde op 19 februari 2020 met de bevestiging dat er een incident was geweest gedurende een ferry-vlucht van de fabriek naar Koeweit en ze dit samen met het Minsterie van Defensie van Koeweit zou bespreken en oplossen. Airbus bevestigde ook dat er geen impact is op de luchtwaardigheid van de H225M helikopters die geleverd zijn aan Koeweit.

Koeweit heeft een order lopen bij Airbus Helicopters voor een totaal van 30 helikopters van het type H225M Caracal, 24 stuks voor de luchtmacht en 6 voor de nationale wacht. Dit order is reeds veelbesproken omdat er een onderzoek loopt naar een Libanese consultant die 70 miljoen euro eist van Airbus voor zijn tussenkomst in deze zaak.

Ook deze zaak wordt ongetwijfeld vervolgd...  

Foto credit: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *